Borbely: UDMR va vota bugetul pe 2012 doar dacă vor fi garanţii de creşteri salariale şi de pensii

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat joi că UDMR va vota bugetul pe anul 2012 doar dacă vor exista garanţii că, în limita posibilităţilor, vor avea loc creşteri salariale şi de pensii.

118 afișări
Imaginea articolului Borbely: UDMR va vota bugetul pe 2012 doar dacă vor fi garanţii de creşteri salariale şi de pensii

Borbely: UDMR va vota bugetul pe 2012 doar dacă vor fi garanţii de creşteri salariale şi de pensii (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Am discutat aseară ( miercuri seară - n.r.) cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ştiţi care a fost poziţia UDMR de la început: noi am spus că nu vom vota bugetul pe 2012 decât dacă vor fi garanţii că vor fi unele creşteri salariale şi de pensii. La discuţia de ieri cu FMI am căzut de acord că în prima fază va fi, probabil, o creşetere economică de circa doi la sută şi un deficit, este în discuţie, de 1,9 sau doi la sută, dar în înţelegera cu FMI va fi trecut clar că statul român va putea să mărească acest deficit până la 2,5 la sută, pentru ca din acest 0,5 să poată să plătească, în a doua jumătate a anului, creşteri de pensii şi salarii, în funcţie, evident, de performanţe", a declarat Borbely într-o conferinţă de presă la Miercurea Ciuc.

El a afirmat că UDMR trebuie să se achite de promisiunile făcute în 2010, când au avut loc reduceri salariale, dar a făcut apel la prudenţă şi la renunţarea la angajamentele fără acoperire.

"Sper că anul viitor, datorită şi acestei stabilităţi macroeconomice, cifrele ne-o arată clar şi FMI a felicitat România, să aibă şi roadele care ar trebui să ne arate că vor fi venituri suficiente", a spus Borbely.

Oficialii FMI sunt de acord cu majorări de salarii şi pensii în partea a doua a anului viitor dacă vor exista resurse bugetare, au declarat miercuri surse politice, acord care nu implică însă nicio garanţie că măsura va fi şi aplicată şi care nu depăşeşte prevederile generale din ultimele scrisori de intenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici