Borc, despre Alexandrescu: Solidaritatea contează. Eşecul Cabinetului va fi succesul restauraţiei

Vicepremierul Costin Borc afirmă, ca reacţie la revocarea ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, că ''solidaritatea contează mai mult decât orgoliile oricăruia dintre miniştri'' în condiţiile în care ''eşecul Guvernului Cioloş va fi succesul restauraţiei''.

382 afișări
Imaginea articolului Borc, despre Alexandrescu: Solidaritatea contează. Eşecul Cabinetului va fi succesul restauraţiei

Borc, despre Alexandrescu: Solidaritatea contează. Eşecul Cabinetului va fi succesul restauraţiei (Imagine: Codrin Prisecaru/ Arhiva Mediafax Foto)

''Îmi pare foarte rău că prietenul Vlad Alexandrescu părăseşte astăzi echipa de la Guvern. Este important să învăţăm din greşeli şi să nu lăsăm micile diferenţe de opinie să se transforme în divergenţe ireconciliabile. Şi în acest moment este şi mai important să nu ne abatem de la principiile care ne-au adus împreună în noiembrie 2015. Cred că solidaritatea contează mai mult decât orgoliile oricăruia dintre miniştri, cred că trebuie să fim o echipă până la capăt şi să înţelegem că eşecul Guvernului Cioloş va fi succesul restauraţiei'', a scris Costin Borc pe Facebook după anunţul revocării lui Vlad Alexandrescu.

Premierul Dacian Cioloş a trimis marţi preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, şi nominalizarea Corinei Şuteu pentru acest portofoliu.

''Aşa cum am anunţat săptămâna trecută, am decis astăzi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din funcţia de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astăzi domnului preşedinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea în functia de ministru al Culturii a doamnei Corina Şuteu, în dorinţa de a continua procesul de reformă'', a afirmat premierul prin intermediul unui comunicat de presă.

Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, a acuzat membri ai Guvernului de acţiuni de intimidare prin intermediul unei scrisori trimise "în spiritul transparenţei" către Grupul pentru Dialog Social (GDS).

"Prin multe decizii şi acţiuni ale mele, am deranjat grupuri de interese foarte variate. Unele au fost foarte vizibile, cum ar fi interesele de la Roşia Montană sau de la Cathedral Plaza din Bucureşti. Ele mi-au adus încercări directe de intimidare, am fost chemat in Parlament să dau socoteală, sunat de oameni politici. Când am oprit dărâmarea casei Nanu-Muscel din Piaţa Romană, am fost sunat chiar de un coleg de Guvern, cu intimidare directă", a susţinut Vlad Alexandrescu în scrisoarea trimisă către Grupul pentru Dialog Social (GDS).

"Faptul că, în mai multe şedinţe de Guvern, m-am pronunţat în favoarea retragerii imediate a titlurilor de doctor în cazuri de plagiat notorii (...) mi-a adus o adversitate rece a acelor miniştri care erau implicaţi", a mai spus ministrul, referitor la cazurile de plagiat în obţinerea anumitor diplome.

"În momentul de faţă, cred că o reacordare a încrederii Prim-Ministrului în mandatul meu şi în reforma pe care am început-o ar fi singura cale prin care aceste reacţii ar putea fi stopate, măcar pentru o perioadă", a conchis Alexandrescu.

Ulterior, ministrul a precizat, tot pe Facebook, că scrisoarea către GDS în care acuză membri ai Guvernului de acţiuni de intimidare a devenit publică fără voia sa şi spune că nu are nimic de adăugat faţă de cele invocate şi nu a dorit să condiţioneze astfel rămânerea sa în Guvern.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici