Boşcodeală s-a răzgândit şi nu mai demisionează de la şefia PSD Buzău, aşa cum anunţase

Primarul din Buzău, Constantin Boşcodeală, condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi care imediat după sentinţă anunţa că demisionează de la şefia PSD Buzău, a revenit asupra deciziei, susţinând că a avut o discuţie cu Victor Ponta şi că va râmâne în funcţie până în aprilie.

237 afișări
Imaginea articolului Boşcodeală s-a răzgândit şi nu mai demisionează de la şefia PSD Buzău, aşa cum anunţase

Constantin Boşcodeală (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Liderul PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că rămâne la conducerea organizaţiei, luând această decizie după o discuţie purtată cu liderul partidului, Victor Ponta.

"S-a hotărât ca eu să rămân la conducerea PSD Buzău până după Consiliul Naţional care va avea loc în luna aprilie. După Consiliul Naţional, se vor organiza alegeri în toate organizaţiile. Până în aprilie rămân, deci, la conducerea PSD Buzău", a afirmat Constantin Boşcodeală.

În ceea ce priveşte situaţia de la conducerea Primăriei Buzău, Boşcodeală a precizat că cei doi viceprimari se ocupă de administraţia locală până la apelul în dosarul său, care se va judeca la Curtea de Apel Braşov, dar la deciziile importante participă şi el.

"I-am lăsat pe domnii viceprimari să se ocupe de problemele din Primărie pentru ca eu să mă ocup de pregătirea procesului. Asta nu înseamnă că am plecat de la Primărie, ba chiar sunt prezent în fiecare zi la birou", a adăugat Constantin Boşcodeală.

Imediat după decizia instanţei de a-l condamna la închisoare, Boşcodeală declara că îşi va delega atribuţiile de primar către cei doi viceprimari ai Buzăului, Sebastian Radu şi Fănică Bârlă, dar şi că va demisiona din funcţia de preşedinte al PSD Buzău.

Surse politice spuneau ulterior că Boşcodeală nu a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Buzău, deşi anunţa că va face acest lucru, şi că, cel mai probabil, el aştepta întoarcerea din SUA a preşedintelui PSD, Victor Ponta.

Constantin Boşcodeală este la al cincilea mandat de primar al municipiului Buzău, iar din 2010 este liderul organizaţiei judeţene PSD Buzău.

În 10 februarie, Constantin Boşcodeală a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău, decizia Judecătoriei Braşov nefiind definitivă.

În iulie 2013, Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fiind acuzat, printre altele, că ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău.

În iunie 2014, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudicul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dâmboviţa.

În ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mai multor imobile, terenuri şi maşini ale primarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici