Botiş: Voi demisiona dacă Traian Băsescu nu promulgă modificările aduse Codului Muncii

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, la Bistriţa, că, în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu nu promulgă modificările aduse Codului Muncii, îşi va da demisia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

19 afișări
Imaginea articolului Botiş: Voi demisiona dacă Traian Băsescu nu promulgă modificările aduse Codului Muncii

Botiş: Voi demisiona dacă Traian Băsescu nu promulgă modificările aduse Codului Muncii (Imagine: Cristina Sabau/Mediafax Foto)

"Aş demisiona dacă aş avea greşeli flagrante în activitatea profesională. Dacă ar fi infirmat Curtea Constituţională legea privind modificările la Codul Muncii, aş fi demisionat. Dacă nu o promulgă domnul preşedinte Traian Băsescu, demisionez", a declarat Ioan Botiş, după ce a fost întrebat în ce condiţii ar demisiona din funcţia de ministru al Muncii.

El a spus că, din informaţiile pe care le are, preşedintele va promulga această lege săptămâna viitoare.

"Ştiu că am făcut o lege bună şi sunt convins că este o lege constituţională. În consecinţă, nu pot să spun că m-am dus în zona emoţiilor cu decizia Curţii Constituţionale, dar întotdeauna există o fărâmă de emoţie pentru că Ministerul Muncii a fost implicat într-o reformă extrem de importantă pentru România şi am avut foarte multe legi. Amintesc că şi Legea salarizării şi cea a pensiilor au fost atacate la CC şi toate au fost declarate constituţionale. În consecinţă, pot să apreciez că în Ministerul Muncii există o echipă profesionistă şi îmi mai diminuează din emoţii cu siguranţă", a afirmat Botiş.

Întrebat apoi dacă este interesat de alt loc de muncă, ministrul Ioan Botiş a răspuns: "Deocamdată nu sunt în căutarea unui loc de muncă. Am reforme de făcut în Ministerul Muncii şi nu m-am gândit la alt loc de muncă. Încerc să îmi fac cât mai bine treaba acolo. Eu nu am informaţii legate de remaniere. Din punctul meu de vedere, ce am promis când am fost numit ministru am dus la capăt".

El a amintit de Legea salarizării, de Legea pensiilor şi de Codul Social care a fost prezentat deja într-o primă lectură în Guvern şi, din informaţiile sale, va fi prezentat luna viitoare în forma finală.

"Cele trei mari provocări pe care le-am avut cred că le-am rezolvat. Profesional, pentru mine este o perioadă extrem de bună. Fiecare om se pregăteşte într-o anumită meserie şi îşi doreşte să fie provocat la nivelul maxim şi eu am fost provocat", a explicat Botiş.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a participat, vineri, la Bistriţa, la o bursă a locurilor de muncă din fonduri europene, la care au fost prezenţi 24 de angajatori care au oferit 255 de locuri de muncă în instrustria textilă, metalurgică, în activitatea de prestări servicii, transport sau asigurări.

Curtea Constituţională (CC) a respins sesizarea privind neconstituţionalitatea Codului Muncii, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament. Sesizarea a fost depusă de 112 parlamentari PSD şi PNL, care au contestat adoptarea Codului Muncii prin procedura asumării răspunderii Guvernului, precum şi elemente de fond ale actului normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici