Boureanu: UDMR s-a abţinut, dar a asigurat cvorumul la Senat pentru revocarea lui Blaga. Şedinţa Camerei este ilegală, nu a fost publicată în Monitorul Oficial

Deputatul PDL Cristian Boureanu a declarat, marţi seară, că parlamentarii UDMR ar fi asigurat cvorumul în şedinţa Senatului în care s-a decis revocarea din funcţie a lui Vasile Blaga, chiar dacă aceştia s-au abţinut de la vot.

800 afișări
Imaginea articolului Boureanu: UDMR s-a abţinut, dar a asigurat cvorumul la Senat pentru revocarea lui Blaga. Şedinţa Camerei este ilegală, nu a fost publicată în Monitorul Oficial

Boureanu: UDMR s-a abţinut, dar a asigurat cvorumul la Senat pentru revocarea lui Blaga (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Este foarte adevărat că cei de la UDMR nu au votat suspendarea domnului Blaga, dar prin prezenţa pe care au făcut-o în plenul Senatului au asigurat cvorumul necesar pentru ca această suspendare să aibă loc", a spus Boureanu.

El a fost întrebat dacă este sigur că fără parlamentarii UDMR nu s-ar fi întrunit cvorumul, informaţiile ziariştilor fiind contrare celor spuse de deputat.

"Fără dânşii, cvorumul nu putea fi asigurat", a insistat Boureanu.

Anterior, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că parlamentarii formaţiunii s-au abţinut de la toate voturile de marţi din timpul sesiunii extraordinare, atât în cazul revocării lui Vasile Blaga, cât şi a Avocatului Poporului sau la raportul pentru revocarea Robertei Anastase.

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, marţi seară, lui Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea şi Kelemen Hunor să înceteze imediat acţiunile împotriva instituţiilor statului român.

Cristian Boureanu a mai declarat că şedinţa Camerei Deputaţilor în care se discută despre revocarea preşedintelui acestui for, Roberta Anastase, este ilegală, întrucât nu a fost publicată în Monitorul Oficial decizia de convocare a şedinţei.

"Este o şedinţă care nu există conform Constituţiei româneşti, nu puteam să avem o sesiune extraordinară dacă aceasta nu era publicată în Monitorul Oficial", a spus el.

Boureanu a mai susţinut că acuzaţiile Comisiei juridice la adresa lui Anastase sunt "total ireale", motivând că s-ar face referire la conducerea şedinţei plenurilor comune care nu au fost conduse în fapt de preşedintele Camerei Deputaţilor, ci de fostul preşedinte al Senatului Mircea Geoană sau de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici