BP al PDL analizează, luni, excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea - VIDEO

Partidul Democrat Liberal anunţă că va analiza luni, în şedinţa Biroului Permanent, excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea.

16 afișări
Imaginea articolului BP al PDL analizează, luni, excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea - VIDEO

BP al PDL analizează, luni, excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea (Imagine: Mediafax Foto)

"Biroul Permanent Naţional al Partidului Democrat Liberal va analiza luni, 14 iunie, excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea. Partidul Democrat Liberal înţelege dificultăţile pe care parlamentarii PDL le au în această perioadă în relaţia cu electoratul, din cauza măsurilor de austeritate care trebuie aplicate. În acelaşi timp, însă, Partidul Democrat Liberal apreciază că, în momente de criză, oamenii politici trebuie să aibă în vedere soluţii care să salveze ţara şi nu interese de moment, electorale şi de imagine ale unui politician", se arată într-un comunicat al PDL remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Oajdea: Îmi place să cred că nu mă vor exclude din PDL, pentru că nu ar respecta Constituţia

Deputatul PDL Daniel Oajdea a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că speră să nu fie exclus din partid, pentru că în baza Constituţiei poate să-şi exercite liber dreptul de vot, arătând că cei care l-ar exclude din partid ar încălca legea fundamentală a statului.

"Este libertatea Biroului Permanent Naţional să discute despre această excludere. Îmi place să cred că nu mă vor exclude, pentru că, în baza Constituţiei, am dreptul să-mi exercit liber dreptul de vot. Cei care mă exclud, dacă vor face acest lucru, nu ar face decât să nu respecte Constituţia, ei ar avea o problemă de respectare a legii fundamentale a statului", a spus Oajdea.

Întrebat ce va face în cazul în care va fi exclus din PDL, Daniel Oajdea a spus că-şi va continua mandatul de deputat.

Daniel Oajdea a decis că va vota moţiunea de cenzură, după ce majoritatea participanţilor la întâlnirea pe care a organizat-o pentru a stabili modul în care va vota s-au exprimat favorabil, pe durata votului existând discuţii în contradictoriu, iar peste 100 de persoane au părăsit sala.

Un număr de 98 de ieşeni participanţi la întâlnirea organizată de deputatul PDL de Iaşi şi-au exprimat votul pentru ca Oajdea să voteze moţiunea de cenzură, 47 s-au pronunţat "împotrivă", în timp ce o persoană s-a abţinut, iar 11 buletine de vot au fost invalidate.

Votul a fost secret, cei prezenţi în sală primind câte un buletin de vot pe care, ulterior, l-au introdus într-o urnă.

Video stirileprotv.ro

Daniel Oajdea declara, miercuri, pentru MEDIAFAX, că va decide cum va vota la moţiunea de cenzură a PSD după ce se va întâlni cu cetăţenii, duminică, în colegiul său din Iaşi, menţionând că se află "într-o dilemă".

Oajdea a spus că, pe de o parte, moţiunea de cenzură a PSD, la prima vedere, nu prezintă măsuri concrete, iar, pe de altă parte, Guvernul nu a venit cu măsuri complementare la cele de austeritate, "fără de care nu se poate ajunge la ieşirea din criză".

"Voi analiza în detaliu moţiunea de cenzură a PSD. La prima vedere, iniţiatorii moţiunii nu au măsuri concrete. Voi face o dezbatere în Colegiul meu din Iaşi cu cetăţenii, în urma căreia o să decid cum votez la moţiune", spunea Daniel Oajdea.

Deputatul PDL a precizat că îi va trimite o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, în care îi va cere să prezinte, până la dezbaterea moţiunii de cenzură, "măsurile complementare" la cele de austeritate.

Daniel Oajdea declara, luni, pentru MEDIAFAX, că îşi menţine punctul de vedere şi, "în principiu", va vota moţiunea de cenzură dacă Guvernul nu a inclus printre amendamentele la legile austerităţii pe care şi le va asuma eliminarea reducerii salariilor şi pensiilor sub 1.000 de lei.

Dezbaterea moţiunii de cenzură în plenul Parlamentului şi votul asupra acesteia sunt programate pentru marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici