Demisie a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, cu două luni înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE/ Teodorovici: A demonstrat că nu ştie să lucreze în echipă

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a dat demisia din funcţie. Informaţia a fost confirmată la un post de televiziune de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

3956 afișări
Imaginea articolului Demisie a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, cu două luni înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE/ Teodorovici: A demonstrat că nu ştie să lucreze în echipă

BREAKING: Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a DEMISIONAT/ Informaţia, confirmată de Rovana Plumb

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a depus demisia, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Ulterior, demisia ministrului pentru Afaceri Europene a fost confirmată, la Digi24, de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

„Din câte înţeleg, s-a produs această demisie. Ieri în cadrul şedinţei de Guvern am stat de vorbă cu domnul Negrescu, au fost discuţii principiale despre modul în care suntem pregătiţi pentru preşedinţia Consiliului UE”, a declarat Rovana Plumb.

Discuţia din şedinţa de guvern a fost evocată şi de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

”Ieri (vineri-n.r.) la finalul şedinţei de Guvern a fost o discuţie legată de ultimele etape, măsuri de parcurs pentru ca noi să fim cu totul gata pentru preşedinţia de anul viitor. O discuţie deschisă, normal, cum trebuie să fie într-o echipă şi legată de participarea poate într-un număr mai mare alături de miniştrii Finanţelor şi cel al Fondurilor Europene a domnului Negrescu la astfel de întâlniri, aşa cum e şi normal pentru că asta este structura, aşa sunt discuţiile.

Asta a fost discuţia. Din păcate, văd că domnul Negrescu a luat-o personal şi dă dovadă că nu înţelege ce înseamnă o echipă, lucrul în echipă, mai ales când vorbim de preşedinţia de anul viitor. Au mai fost discuţii şi e normal să se discute. A fost discuţia asta şi apoi am văzut şi eu pe ştiri faptul că şi-a dat demisia şi chiar mă surprinde pentru că rolul era de a dovadă că e mediator şi iată că atmosfera e că mă supăr, îmi iau jucăriile şi plec.

Totuşi e un gest care, în prag de preşedinţie şi mai ales în prag de anumite acţiuni de săptămâna viitoare , erau nişte întâlniri la Strasbourg, la Bruxelles la nivel de miniştri şi asta este acuma”, a spus la Antena 3 Teodorovici.

Până la publicarea acestei ştiri, Victor Negrescu nu a putut fi contactat, iar ministerul nu a avut încă o reacţie oficială pe acest subiect.

Decizia sa vine cu mai puţin de două luni de preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Victor Negrescu era responsabil cu proiectul de pregătire şi exercitare a preşedinţiei rotative a Consiliului UE de către România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici