Nelu Tătaru şi Raed Arafat, anunţ despre restricţii: Nunţile, botezurile şi aniversările interzise- DOCUMENT

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru şi secretarul de stat Raed Arafat au susţinut o conferinţă de presă în care au anunţat noile măsuri decise pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

36923 afișări
Imaginea articolului Nelu Tătaru şi Raed Arafat, anunţ despre restricţii: Nunţile, botezurile şi aniversările interzise- DOCUMENT

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru şi secretarul de stat Raed Arafat vor suţine o conferinţă de presă la ora 20:00

 

Tătaru şi Arafat: Se prelungeşte starea de alertă cu 30 de zile

Măsuri:

  • Purtarea măştii este obligatorie în zonele aglomerate unde incidenţa este sub 3 la mie
  • Când incidenţa depăşeşte 3 la mie, purtarea măştii e obligatorie în toate spaţiile deschise
  • Evenimentele private - nunţi, botezuri, aniversări - în spaţiile închise şi deschise sunt interzise pe plan naţional
  • Tot personalul din centre rezidenţiale se va testa 1 dată pe săptămână

Tătaru:

  • Creşterea de cazuri noi duce şi la restricţii. Depinde doar de noi să nu avem o creştere exponenţială, cu creşteri în ATI şi la UPU
  • Vom avea şi modificări de adaptare a tratării cazurilor simptomatice, asimtomatice şi pacienţi cu comorbidităţi
  • Ţine doar de noi să gestionăm această pandemie

"Referitor la programul teatrelor, restaurantelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, acolo unde incidenţa e sub sau egală cu 1,5 la mie, ele vor funcţiona cu capacitatea de 50%. Atunci când depăşeşte 1,5  şi până la 3 la mie vor funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la ora 23.00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie activitatea va fi sistată".

"Evenimentele private, cum ar fi nunţi, botezuri, aniversări, mese festive în spaţii deschise şi închise sunt interzise pe plan naţional până vom observa o scădere a numărului de cazuri".

Arafat despre măsura privind interzicerea evenimentele private: 

E o decizie pe plan naţional. E foarte greu să se respecte regulile la aceste evenimente în general. Aici nu vorbim de săli de curs. S-a dovedit că nu se respectă regulile întotdeauna, devin locuri unde se răspândeşte virusul. Este vorba despre evenimentele private în afara lăcaşurilor de cult. Botezul de la biserică nu e inclus aici, acela se face cu număr limitat de participanţi.
 

 

Hotărăre CSU by Mediafax.ro on Scribd

 

Conferinţa vine la scurt timp după declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni.

Klaus Iokannis, despre alte restrcţii:

”Aceste lucruri vor fi analizate în primul rând de experţi. În situaţia în care avem o creştere evidentă a cazurilor e evident că anumite restricţii trebuie impuse pentru a stopa creşterea. Care sunt aceste măsuri, va fi propus de experţi şi aprobat de guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici