BREAKING: UDMR a decis să acorde votul de încredere Guvernului Dăncilă, în pofida criticilor la adresa programului de guvernare/ Protocol de colaborare cu PSD-ALDE, analizat marţi

UDMR a decis, luni, să acorde votul de încredere Guvernului Dăncilă, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, criticând însă schimbările dese ale premierilor.

753 afișări
Imaginea articolului BREAKING: UDMR a decis să acorde votul de încredere Guvernului Dăncilă, în pofida criticilor la adresa programului de guvernare/ Protocol de colaborare cu PSD-ALDE, analizat marţi

BREAKING: UDMR a decis să acorde votul de încredere Guvernului Dăncilă, în pofida criticilor la adresa programului de guvernare

„Artimetic, PSD-ALDE are majoritate, au zece voturi peste minimul necesar pentru a învesti Guvernul. Am văzut şi am analizat programul de guvernare, sunt lucruri care deja de două ori au fost votate de către noi şi nu s-a schimbat nimic, deci ar fi greu de argumentat de ce nu am vota şi a treia oară, cu toate că nu este un fapt obişnuit să îţi schimbi Guvernul din şase în şase luni şi sunt şi lucruri care pot fi criticate, care vor fi criticate şi vom da şi noi o şansă coaliţiei PSD-ALDE prin voturile noastre, astăzi, la învestirea Guvernului”, a declarat Kelemen Hunor.

Anterior, preşedintele UDMR spunea că cel care a făcut programul de guvernare PSD-ALDE nu pare să fi avut o hartă la îndemână.

Kelemen, despre protocolul de colaborare cu PSD-ALDE: Mâine decidem dacă renunţăm sau continuăm

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că partidul va analiza, marţi, protocolul de colaborare parlamentară cu majoritatea PSD-ALDE, pentru a decide dacă renunţă la acesta ori îl continuă.

„Mâine (marţi - n.r), la ora 10:00, vom avea o şedinţă reunite a grupurilor noastre în care vom discuta despre priorităţile sesiunii de primăvară, vom analiza protocolul de colaborare parlamentară cu coaliţia PSD-ALDE, ce experienţă avem de anul trecut şi vom lua o decizie. Astăzi nu am discutat despre aceste aspect. În fiecare sesiune parlamentară facem o analiză şi tragem o concluzie. Ori mergem mai departe şi atunci nu trebuie să faci nimic, ori renunţăm la protocolul de colaborare. Această decizie va fi luată mâine”, a declarat Kelemen, la Parlament.

Întrebat dacă descentralizarea mai este un deziderat pentru UDMR, liderul maghiar a răspuns afirmativ.

„Este, sigur. Săptămâna trecută, când a fost doamna prim-ministru desemnat la noi, am discutat de descentralizare, am discutat de acest proiect important care, în 2013, a fost într-un pachet mare adoptat, dar nu a trecut proba constituţionalităţii, dar nu din cauză că ar fi fost vreo problemă cu descentralizarea, ci exista un alt motiv: nu au fost hotărârile consiilor locale şi judeţene luate pentru a primi patrimoniu şi atribuţii. Deci, trebuie să luăm pe segmente foarte bine definite şi trebuie făcut în aşa fel încât acele problem semnate de CCR în 2013 să nu mai apară, dar rămâne un deziderat şi am înţeles că şi pentru Guvern rămâne un deziderat, asta a fost afirmaţia colegilor când au venit săptămâna trecută la noi în grupuri”, a susţinut Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici