Budăi îi răspunde lui Cîţu: Mii de contracte de muncă se transformă din part-time în normă întreagă

  • Ministrul Muncii, Marius Budăi, îi răspunde fostului premier Florin Cîţu, care a spus că 100.000 de oameni au rămas fără loc de muncă după ce a fost reintrodusă supraimpozitarea contractelor part-time.
  • Budăi spune că mii de contracte part-time sunt acum contracte cu normă întreagă.
1900 afișări
Imaginea articolului Budăi îi răspunde lui Cîţu: Mii de contracte de muncă se transformă din part-time în normă întreagă

Marius Budăi a declarat că fostul premier, Florin Cîţu, în prezent senator, ar fi putut să îi adreseze o întrebare, înainte de a spune că peste 100.000 de persoane au rămas fără un loc de muncă după ce a fost reintrodusă supraimpozitarea contractelor part-time. Ministrul Muncii spune că situaţia nu este atât de gravă.

„Domnul Cîţu putea, în calitate de parlamentar, să adreseze o întrebare şi atunci i-aş fi dat cifrele. Şi vreau să vă spun că zilnic mii de contracte de muncă se transformă din part-time, în normă întreagă, lucru care s-a mai întâmplat o dată, când am introdus această măsură”, a spus Marius Budăi.

Budăi a precizat că atât el, cât şi ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, sunt deschişi la variante.

„Colegul meu Adrian Cîciu, ministrul de Finanţe, a spus foarte clar că dacă în implementarea măsurii mai găsim anumite excepţii pe care trebuie să le facem de la această lege putem discuta şi suntem deschişi să ne aşezăm la masa dialogului cu partenerii sociali, sindicate şi patronate. Însă îmi este foarte greu să înţeleg cum cineva poate trăi doar dintr-un contract part-time de două ore cu salariul minim”, a mai spus Budăi.

Florin Cîţu a declarat că peste 100.000 de persoane au rămas fără un loc de muncă după ce a fost reintrodusă supraimpozitarea contractelor part-time şi el consideră că Guvernul trebuie să elimine urgent această taxă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici