Bugetele de stat pe 2018 ale MAI, PÎCCJ, Avocatul Poporului, ÎCCJ, CSM au trecut de comisiile speciale/ UPDATE: Dispută între putere şi opoziţie în comisia în care se dezbate bugetul pentru transporturi

Bugetele instituţiilor din justiţie şi ordine publică au trecut de comisiile speciale din Parlament. În Şedinţa comună a Comisiei pentru transporturi ale celor două Camere, în care se dezbate proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pentru anul 2018, s-a iscat un scandal între membrii PSD şi USR, după ce social-democraţii au propus să nu fie dezbătute şi nici votate cele 187 de amendamente.

1260 afișări
Imaginea articolului Bugetele de stat pe 2018 ale MAI, PÎCCJ, Avocatul Poporului, ÎCCJ, CSM au trecut de comisiile speciale/ UPDATE: Dispută între putere şi opoziţie în comisia în care se dezbate bugetul pentru transporturi

Bugetele de stat pe 2018 ale MAI, PÎCCJ, Avocatul Poporului, ÎCCJ, CSM au trecut de comisiile speciale/ UPDATE: Dispută între putere şi opoziţie în comisia în care se dezbate bugetul pentru transporturi

PNL şi USR i-au cerut demisia ministrului Transporturilor, Felix Stroe

PNL şi USR i-au cerut, marţi, ministrului Transporturilor, Felix Stroe, să demisioneze, după ce a lipsit de la dezbaterea proiectului de buget pe anul 2018 pentru Ministerul Transporturilor, Comisiile reunite de Transport ale Parlamentului avizând favorabil proiectul de buget.

Cred că domnul ministru Stroe trebuie să plece din fruntea Ministerului! Îi cer demisia public domnului ministru Stroe pentru modul absolut inadmisibil în care domnia sa, în calitate de ministru al Transporturilor, se raportează la aceste dezbateri. Este inadmisibil să nu fie prezent, azi, la aceste dezbateri. Ştiind, cunoscând programul dezbaterilor, a ales să participe la altă activitate”, a declarat Lucian Bode, preşedintele comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor, după şedinţa Comisiilor reunite.

"Pentru mine este imporatant să precizez că avem asigurată integral plata salarilor pentru că în anul următor vom avea în sistem, în plus faţă de ceea ce avem în plată acum, aproximativ 6.000 de presoane. (..) Am reuşit să acoperim, nu în totalitate, pentru că nevoile acestui minister de 127 000 de oameni în plată sunt mari, investiţii în ceea ce priveşte dotarea cu mijloace de intervenţie şi protecţie pentru toate armele", a declarat Carmen Dan.

Şi Ministerul Public a primit aviz favorabil în comisia juridică.

"Am primit aviz favorabil pentru proiectul de buget pe 2018, acest buget e acoperitor pentru cheltuielile de personal, cele de bunuri şi servicii şi apreciez că ne vom putea desfăşura activitatea în condiţii decente în 2018", a spus Augustin Lazăr.

De asemenea, bugetele pentru instanţa supremă (ÎCCJ), Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi Avocatul Poporului au primit avize favorabile.

Dispută între putere şi opoziţie în comisia în care se dezbate bugetul pentru transporturi

Senatorul PSD, Ionel Butunoi, preşedintele Comisiei pentru transporturi a Senatului a propus ca cele 187 de amendamente la proiectul de buget pentru Ministerul Transporturilor să nu fie dezbătute şi nici votate, ci să fie transmise mai departe Comisiei de buget-finanţe. Propunerea a fost adoptată cu majoritate de voturi.

Membrii USR din Comisie s-au opus. Deputatul USR, Ionuţ Moşteanu, a replicat: „Eu propun să intrăm pe amendamente, haideţi să le uşurăm munca celor de la Comisia de buget-finanţe”.

Deputatul USR, Cătălin Drulă, a transmis, în direct, pe Facebook, şedinţa comisiei.

„Eu nu am mai văzut în comisii să ne filmăm între noi”, i-a criticat deputatul neafiliat, Mircea Banias, pe membrii USR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici