Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2015, adoptat fără amendamente în comisiile de buget-finanţe

Comisiile de buget-finanţe au adoptat, joi, cu 16 voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” şi 5 abţineri, proiectul bugetului de stat pentru asigurările sociale de stat pe 2015, fără să fie acceptat vreun amendament al Opoziţiei.

769 afișări
Imaginea articolului Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2015, adoptat fără amendamente în comisiile de buget-finanţe

Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2015, adoptat fără amendamente în comisiile de buget-finanţe (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ministrul Muncii, Rovana Plumb a precizat în cadrul dezbaterilor din comisii că bugetul asigurărilor sociale ”asigură în integralitate angajamentul de majorare a pensiilor cu cinci puncte procentuale”, în acest sens veniturile totale fiind de 55 miliarde lei, cu 5% mai mare decât în 2014.

Plumb a mai spus că punctul de pensie va fi majorat de la 790,7 lei la 830,2 lei şi de această mărire vor beneficia 5.433.000 pensionari.

Marţi, şi parlamentarii din comisiile de muncă au avizat bugetul de stat şi bugetul de asigurări sociale, cu toate că Opoziţia a reclamat faptul că cele două bugete sunt "cârpite şi de subzistenţă".

Ministrul Muncii Rovana Plumb declara, cu acel prilej, că cele două bugete au în vedere atingerea tuturor obiectivelor asumate de Guvern, pentru a fi îndeplinite până în 2016 şi că în fundamentarea celor două bugete este prevăzută majorarea în 2015 cu 5 puncte procentuale a tuturor pensiilor, creşterea pensiei minime sociale de 350 la 400 de lei pentru 616 mii de persoane, susţinerea tuturor măsurilor adoptate de Guvern în domeniul protecţiei sociale şi susţinerea finalizării proiectelor europene.

Ministrul Muncii mai spunea că veniturile totale a bugetului asigurărilor sociale de stat sunt cu 5,08% mai mari faţă de 2014, adică 55.044.730 mii lei, această majorare rezultând din creşterea cu 5,10% a veniturilor sistemului public de pensii şi 2,70% a veniturilor sistemului de asigurare pentru accidente şi boli profesionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici