Bugetul asigurărilor sociale, votat de Parlament

Senatorii şi deputaţii au adoptat, joi seară, cu 176 voturi "pentru" şi 147 voturi "împotrivă" proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010

18 afișări
Imaginea articolului Bugetul asigurărilor sociale, votat de Parlament

Bugetul asigurărilor sociale, votat de Parlament (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010 se stabileşte îngheţarea valorii punctului de pensie la nivelul anului 2009, respectiv la 732,8 lei.

Dezbaterile cele mai aprinse au avut loc pe marginea amendamentului susţinut de PSD şi PNL, care prevedea creşterea punctului de pensie la 826,2 lei, amendament care a fost respins la vot.

Ei au adoptat, cu un singur amendament, bugetul asigurărilor sociale de stat, prin care se stabileşte că bugetul asigurărilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii se stabileşte la venituri în sumă de 41.005,9 milioane de lei, iar la cheltuieli în sumă de 41.005,9 milioane de lei.

Plenul Parlamentului a adoptat un amendament prin care Casa Naţională de Pensii şi alte drepturi de Asigurări Sociale va contracta biletele de tratament balnear numai pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2010, respectiv 1 septembrie - 31 decembrie 2010. Potrivit votului parlamentarilor, salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2010 este de 1.836 lei.

Sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale se stabileşte la venituri în sumă de 310 milioane de lei, iar la cheltuieli în sumă de 54,3 milioane de lei, cu un excedent de 255,7 milioane de lei, au mai hotărât senatorii şi deputaţii.

De asemenea, bugetul asigurărilor pentru şomaj a fost stabilit în sumă de 1.566,8 milioane de lei, la cheltuieli în sumă de 2.943,4 milioane de lei, cu un deficit de 1.376,6 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici