Bugetul Ministerului Muncii, suplimentat cu 112 milioane lei pentru plata ajutoarelor de încălzire

Guvernul a suplimentat, vineri, bugetul Ministerului Muncii cu 112 milioane lei, bani care vor fi folosiţi pentru asistenţă socială şi ajutoare de încălzire, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului Ionel Dancă.

72 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Muncii, suplimentat cu 112 milioane lei pentru plata ajutoarelor de încălzire

Bugetul Ministerului Muncii, suplimentat cu 112 milioane lei pentru plata ajutoarelor de încălzire

„Un alt proiect de hotărâre de guvern adoptat în şedinţa de astăzi (vineri - n.r.) a vizat suplimentarea bugetului Ministerului Muncii în vederea asigurării sumelor necesare pentru plata unor ajutoare sociale şi a ajutoarelor de încălzire. Bugetul a fost suplimentat cu 112 milioane de lei, din care 67 de milioane de lei pentru asistenţă socială şi 26 de milioane de lei pentru ajutoare de încălzire”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei Executivului.

Acesta a adăugat că Guvernul anterior nu a alocat aceste sume, iar acum circa 123.000 de beneficiar riscă să nu mai aibă ajutori de încălzire în sezonul rece.

„Este absolut regretabil că guvernarea precedentă, deşi există o lege extrem de clară în privinţa ajutorului pentru încălzire, nu a cuprins această alocare bugetară nici în legea bugetului de stat, la începutul anului 2019, nici la rectificarea din vară, iar în acest moment aproximativ 123.000 de beneficiari riscă să rămână fără ajutor de încălzire în plină iarnă. Prin urmare, această suplimentare la Ministerul Muncii a fost făcută din fondul de rezervă”, a conchis Dancă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici