Bugetul pe 2018, adoptat în Comisiile reunite de buget-finanţe. Mişa: S-a constituit şi fondul de rezervă/ PNL a votat împotrivă

Legea bugetului de stat pentru anul 2018 a fost adoptată, vineri, în Comisiile reunite de buget-finanţe, cu 17 voturi „pentru” şi 14 „împotrivă”, urmând ca aceasta să ajungă, în perioada următoare, în plenul Parlamentului pentru votul final.

813 afișări
Imaginea articolului Bugetul pe 2018, adoptat în Comisiile reunite de buget-finanţe. Mişa: S-a constituit şi fondul de rezervă/ PNL a votat împotrivă

Bugetul pentru anul 2018, adoptat în Comisiile reunite de buget-finanţe. Votul final va fi dat în plenul Parlamentului

„După lungi dezbateri, vedeţi ora la care s-a ajuns (21:00-n.r.), bugetul a fost votat. (...) Urmează votul final în Parlament şi de la anul trebuie să ne apucăm, în continuare, de treabă”, a declarat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, la finalul şedinţei comisiilor de buget reunite.

Bugetul MFP, adoptat de Comisiile de buget/ Mişa: S-a constituit şi fondul de rezervă

Comisiile de buget au adoptat, vineri, bugetul Ministerului Finanţelor Publice, hotărând să diminueze cu 5,8 milioane lei cheltuieli de personal şi să aloce 350 de milioane de lei pentru fondul de rezervă pe care aleşii l-au epuizat, iniţial, pentru a suplimenta bugetele altor instituţii.

Scăderea de 5,8 milioane lei reprezintă sumele care au fost alocate pentru suplimentarea bugetelor CCR (2,18 milioane), Consiliului Concurenţei (1,7 milioane lei) şi Consiliului de Monitorizare a Implementării Convenţiei.

Cât priveşte reducerea cheltuielilor de personal, Ionuţ Mişa a afirmat MFP se va conforma.

„Da, a fost o decizie luată în comisie, decizia majorităţii. O să ne conformăm. O să vedem de unde o să luăm bani”, as psu Mişa.

Bugetul Ministerului Finanţelor Publice avea alocată, în proiectul iniţial, o sumă de peste 4,56 miliarde lei, în creştere cu 25,7% comparativ cu anul anterior.

Deşi aleşii au epuizat Fondul de rezervă pentru a suplimenta bugetele altor instituţii, ulterior au alocat pentru acest fond 350 de milioane.

„După cum vedeţi s-a constituit şi fondul de rezervă, în sumă de 350 de milioane de la Acţiuni generale. De acolo vor fi luate sumele, sunt sume (...) pentru potenţiale situaţii speciale. Este posibil ca banii să fie utilizaţi sau nu. Este necesar ca ei să fie alocaţi”, a declarat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, la finalul şedinţei.

Bugetul MFP a fost adoptat cu 16 voturi „pentru”, 12 „împotrivă” şi 2 abţineri.

Sighiartău: PNL a votat împotriva bugetului de stat pentru anul 2018

PNL a votat, vineri, împotriva legii bugetului de stat pentru anul 2018, a declarat, deputatul PNL Robert Sighiartău, la finalul şedinţei Comisiilor reunite, afirmând că bugetul este „cârpit” şi este făcut să mulţumească clientela politică.

„PNL a votat împotriva legii bugetului de stat, un buget al subdezvoltării României, un buget cârpit, un buget care nu va ridica nivelul de trai al românilor. (...) Dacă vă uitaţi la această lege a bugetului de stat o să vedeţi că este o himeră. Este un buget cârpit, este un buget al subdezvoltării, pentru că nu are în vedere absolut nimic cu privire la investiţiile publice. Anul acesta investiţiile publice au fost cu 30% mai mici faţă de anul trecut. Prin faptul că ei doresc să micşoreze bugetele locale, de fapt lovesc tot în investiţiile publice şi în perspectiva de dezvoltare a României, ca să îşi mulţumească o clientelă”, a declarat deputatul PNL Robert Sighiartău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici