Bugetul Transporturilor creşte cu 40% faţă de execuţia din 2012, la 7,3 miliarde de lei

Bugetul Ministerului Transporturilor va fi de 7,29 miliarde lei în acest an, în creştere cu 40% faţă de execuţia preliminată de 5,18 miliarde lei din 2012 care exclude CNADNR, şi va fi majorat cu 50% în 2014, urmând să coboare în următorii doi ani la 9,03 miliarde lei, respectiv 8,53 miliarde lei.

225 afișări
Imaginea articolului Bugetul Transporturilor creşte cu 40% faţă de execuţia din 2012, la 7,3 miliarde de lei

Bugetul Transporturilor creşte cu 40% faţă de execuţia din 2012, la 7,3 miliarde de lei (Imagine: Adi Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

Bugetul de anul trecut al ministerului, care includea şi CNADNR, a fost redus în urma rectificării din vară cu 1,25 miliarde lei, la 13,42 miliarde lei. CNADNR a fost trecută de actualul Guvern la Ministerul proiectelor de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine.

În bugetul din 2013, suma prevăzută pentru proiectele cu finanţare externă neramburabilă se ridică la 3,38 miliarde lei, iar pentru subvenţii sunt indicate fonduri de 1,59 miliarde lei.

"Din bugetul aprobat Ministerului Transporturilor, la capitolul 84.01 «Transporturi», articolul «Subvenţii pentru transportul de călători cu metroul», se suportă şi subvenţiile aferente lucrărilor executate şi neplătite în anul 2012", se arată în proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2013.

Fondurile aferente programelor cu finanţare rambursabilă se vor ridica în acest an la 289,4 milioane lei.

Cheltuielile de personal vor fi de 26,3 milioane lei, iar cele cu bunurile şi serviciile vor totaliza 12 milioane lei.

În buget este prevăzută suma de 916,4 milioane lei pentru transferuri între unităţi ale administraţiei publice şi 600,2 milioane lei pentru alte transferuri.

"În bugetul Ministerului Transporturilor pe anul 2013 (...) este cuprinsă suma de 850 milioane lei pentru Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, sumă care va fi utilizată cu prioritate pentru plata obligaţiilor către bugetul general consolidat", se precizează în proiectul de lege.

Ministerul va mai cheltui 52,1 milioane lei cu dobânzi, 284,2 milioane lei pentru rambursări de credite şi 100 milioane lei pentru asistenţă socială.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat recent, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce ar putea derula investiţii de peste trei miliarde de euro în acest an, inclusiv din bani europeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici