Buşoi: Primăria nu face decât înrăutăţească situaţia RADET; bucureştenii plătesc pentru ţevi sparte

Liberalul Cristian Buşoi a acuzat Primăria Capitalei că nu a făcut nimic pentru remedierea situaţiei RADET, astfel că raportul administratorului de insolvenţă arată că pierderile în reţea au crescut, iar în mandatul Gabrielei Firea nu au fost reparate decât 1% din conductele vechi.

326 afișări
Imaginea articolului Buşoi: Primăria nu face decât înrăutăţească situaţia RADET; bucureştenii plătesc pentru ţevi sparte

Buşoi: Primăria nu face decât înrăutăţească situaţia RADET; bucureştenii plătesc pentru ţevi sparte

”Raportul administratorului special al RADET dovedeşte cât de proastă a fost decizia băgării în insolvenţă a companiei şi cât de mare este dezinteresul Primăriei Generale pentru a investi în refacerea şi înlocuirea reţelei învechite de distribuţie a energiei termice”, susţine Cristian Buşoi, într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri.

În sprijinul afirmaţiei sale, Buşoi aminteşte că pierderile au crescut în reţeaua RADET de la 55,42% în 2016, la 63,71% în 2017, iar în intervalul ianuarie-septembrie, s-a pierdut o treime din cantitatea livrată, iar numărul de avarii a crescut.

”Aceste date arată negru pe alb că, în cazul RADET, primăria nu face decât să înrăutăţească situaţia; iar bucureştenii plătesc pentru agentul termic pierdut prin reţeaua de conducte foarte vechi, din care dna Firea - după un an şi jumătate de mandat - a reparat doar 5 km, adică sub 1%”, apreciază Buşoi.

Liderul PNL Bucureşti invită autorităţile locale să ia exemplul primăriilor din Oradea şi Iaşi, care îşi modernizează reţeaua de distribuţie a agentului termic cu bani europeni.

”Bucureştiul, deşi poate beneficia prin POIM de bani europeni pentru modernizarea sistemului de termoficare, nu are acces la finanţare din cauza că fiind în insolvenţă, RADET nu îndeplineşte condiţiile de finanţare: contract de delegare şi licenţă de operator. În felul ăsta, stăm şi măsurăm pierderile din ce în ce mai mari pe care le plătim din buzunar, iar tot ce face primăria este să mărească subvenţia pentru a acoperi pierderi care au crescut consumul bucureştenilor cu 20% în acest an”, acuză Buşoi.

Acesta a cerut Primăriei Generale să accelereze refacerea reţelei RADET şi înfiinţarea de centrale termice de cartier care să scadă costurile de distribuţie ale agentului termic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici