Buzatu explică de ce l-a susţinut pe Pleşoianu pentru a fi candidatul PSD la prezidenţiale: Este purtătorul unor valori de stânga

Preşedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat că l-a susţinut pe Liviu Pleşoianu pentru a fi candidatul la prezidenţiale deoarece "este purtătorul unor valori de stânga", "care animă mai mult membrii şi susţinători ai PSD". El a mai spus că cel mandatat să candideze va fi sprijinit de partid.

866 afișări
Imaginea articolului Buzatu explică de ce l-a susţinut pe Pleşoianu pentru a fi candidatul PSD la prezidenţiale: Este purtătorul unor valori de stânga

Buzatu explică de ce l-a susţinut pe Pleşoianu: Este purtătorul unor valori de stânga

"În Biroul Politic s-au făcut doar două propuneri asupra cărora s-au pronunţat participanţii prin vot. Domnul Pleşoianu a fost susţinut de mine şi doamna Dăncilă a fost susţinută de majoritatea covârşitoare a colegilor noştri. Au fost doar două voturi împotriva doamnei Dăncilă. Al meu din coerenţă pentru că dacă am fost pentru unul dintre candidaţi nu puteam să fiu şi pentru toţi ceilalţi. (...) Eu cred că el (Pleşoianu-n.red.) este purtătorul unor valori de stânga, unor valori care animă mai mult membrii şi susţinători ai PSD şi noi trebuie să ţinem cont de toate opiniile din partid şi de toate personalităţile care se pronunţă în mod public. După ce se vor lua deciziile finale în structurile decizionale în PSD atunci sigur că avem datoria să îl susţinem pe acela care a fost mandatat", a declarat, marţi, la Antena3, liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

Acesta a mai afirmat că liderul PSD Olt Paul Stănescu a decis să susţină un alt candidat din partea social-democraţilor pentru prezidenţiale deoarece "ar maximiza şansele PSD".

"Celălalt vot (împotrivă-n.red.) a fost al domnului Paul Stănescu care a fost împotriva doamnei Dăncilă. Paul Stănescu a susţinut ideea unui alt candidat în afară de doamna Dăncilă pentru că în felul acesta s-ar maximiza şansele PSD în alegerile prezidenţiale", a afirmat Buzatu.

Întrebat dacă crede în şansele Vioricăi Dăncilă de a ajunge în turul al doilea la scrutinul din toamnă el a declarat: "Eu cred că este greşită această abordare, noi trebuie să ne propunem să obţinem cel mai bun rezultat din turul întâi. Nu e o abordare corectă să îţi propui să pierzi alegerile şi după aceea să le câştigi".

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marţi de către social-democraţi, să fie candidatul formaţiunii, la alegerile prezidenţiale au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Hotărârea urmează să fie validată în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, care este în desfăşurare la ora transmiterii ştirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici