Buzău: Un primar liberal îşi îndeamnă alegătorii pe Facebook să-l sfătuiască în ce partid să migreze - FOTO

Un primar liberal, lider al filialei Buzău a Asociaţiei Comunelor din România, a postat pe contul de Facebook al Primăriei şi pe cel personal un sondaj prin care îşi îndeamnă prietenii şi alegătorii să-l sfătuiască în ce partid să se înscrie până la expirarea ordonanţei privind migraţia aleşilor.

345 afișări
Imaginea articolului Buzău: Un primar liberal îşi îndeamnă alegătorii pe Facebook să-l sfătuiască în ce partid să migreze - FOTO

Buzău: Un primar liberal îşi îndeamnă alegătorii pe Facebook să-l sfătuiască în ce partid să migreze (Imagine: Shutterstock)

Primarul comunei Valea Salciei, Marian Muşat, a scris pe contul personal şi pe cel al Primăriei că aleşii locali trebuie să opteze în 45 de zile pentru partidul în care vor să activeze pe viitor, întrebându-i pe cei aflaţi în listele celor două conturi către ce formaţiune politică să se îndrepte până la expiarea ordonanţei de urgenţă care dă posibilitatea aleşilor să plece de la partidul pe listele căruia au fost aleşi fără a-şi pierde mandatul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Primarii în 45 zile trebuie să opteze pentru un partid. Unde credeţi că ar fi bine să mă trec? scrie primarul din Valea Salciei care oferă prietenilor şi alternative: 1.INDEPENDENT 2.PNL, 3.PSD, 4ALTUL.

Pe contul Primăriei, alesul local a primit zeci de răspunsuri, cele mai multe indicându-i că ar fi bine să rămână independent, în prezent Muşat fiind membru PNL.

”Să ai inspiraţia să te înscrii în partidul care e la putere, însă tu să fii independent”, îi scrie o alegătoare primarului din comuna Valea Salciei. ”Fii independent până după prezidenţiale şi după aia vezi tu”, îl îndeamnă un alt alegător, în timp ce primarul răspunde ”Este o alegere grea şi orice ajutor este binevenit. Oricum, decizia o voi lua în ultima zi”, răspunde primarul Muşat.

Printre cei care îi dă răspuns primarului buzoian se numără şi fostul preşedinte al PDL Buzău, actualmente prim-vicepreşedinte al PDL Buzău, Raul Florescu: ”Cred că ar fi bine să vă păstraţi coloana dreaptă, aşa cum eu şi mulţi alţii vă cunoaştem”, în timp ce ”un simpatizant PSD scrie: ”Rămâni unde eşti că aşa ai fost votat şi apoi faci ce vrei. Ca simpatizant PSD nu sunt de accord cu treaba făcută ca să ia electorat şi primar. Dacă eşti tare stai unde ai fost cu orice risc. Aşa aş face indiferent din ce partid aş face parte”.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Valea Salciei, Marian Muşat, a declarat că a ales să-şi întrebe alegătorii aflaţi pe Facebook către ce partid să meargă întrucât ”este o decizie grea” şi ”nu ştie ce să facă”.

"Mi-e foarte greu să aleg. Această lege a venit înainte de alegeri şi cred că tuturor primarilor ne e greu. Fiecare urmăreşte interesul comunei sale, nu al său personal, iar dacă eşti în opoziţie ai tentanţia da a pleca spre putere, deşi poate n-ai pleca de la partidul pe listele căruia ai fost ales. E greu de ales, de aceea am postat acest apel, pentru a mă ajuta în decizia foarte grea pe care o voi lua. Cred că voi ţine cont, mulţi spun să mă duc independent şi cred că asta voi face, chiar dacă nu o să mai am susţinere de la niciun partid. Mă regăsesc în PNL, dar la Buzău PNL e într-o situaţie ambiguă, au rămas foarte puţini, nu se ştie ce se va întâmpla cu acest partid. O să optez în ultima zi, trebuie să văd şi dacă legea e constituţională sau nu. Fiind preşedinte al Asociaţiei Comunelor cred că ar fi bine să fiu independent, aş reprezenta mai bine primarii, şi cred că asta voi face”, a declarat primarul comunei buzoiene Valea Salciei.

Marian Muşat este primar al comunei Valea Salciei de 14 ani, fiind în prezent la al patrulea mandat. Alesul local a fost iniţial membru PSD, iar de şapte ani este în PNL. De două ori, Muşat a candidat singur la postul de primar al comunei Valea Salciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici