Cabinetul Dăncilă 2 | Remaniere votată în CExN al PSD: Olguţa Vasilescu - Transporturi, Budăi - Muncă, Bădălău - Economie - surse/ Când ajung propunerile la Iohannis şi cine va fi vicepremier

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, luni, la Parlament, pentru schimbarea miniştrilor de la şase portofolii, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

9234 afișări
Imaginea articolului Cabinetul Dăncilă 2 | Remaniere votată în CExN al PSD: Olguţa Vasilescu - Transporturi, Budăi - Muncă, Bădălău - Economie - surse/ Când ajung propunerile la Iohannis şi cine va fi vicepremier

CExN al PSD l-a votat pe Ilan Laufer pentru funcţia de ministru al Dezvoltării

Astfel, CExN a votat pentru numirea următorilor miniştri:

- Muncă: deputatul Marius Budăi în locul Liei Olguţa Vasilescu,

- Economie: senatorul Niculae Bădălau în locul lui Dănuţ Andruşcă,

- Transporturi: deputatul Lia Olguţa Vasilescu în locul lui Lucian Şova,

- Apărare: senatorul Gabriel Leş, fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu, în locul demisionarului Mihai Fifor,

- Cultură: senatorul Daniel Breaz în locul lui George Ivaşcu.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, luni, la Parlament, pentru numirea în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale a lui Harry-Ilan Laufer, fost membru în cabinetul Mihai Tudose, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Laufer îl va înlocui, astfel, pe actualul titular de la Dezvoltare, Paul Stănescu.

Harry-Ilan Laufer a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Mihai Tudose. Anterior, în cabinetul Sorin Grindeanu, Laufer a fost secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Laufer este membru PSD Neamţ din 2017.

Potrivit CV-ului, acesta vorbeşte nativ trei limbi: română, engleză şi ebraică.

Ilan Laufer a fost „master scuba diver” şi a atins „recordul naţional la înot liber”.

Guvernul va trimite, astăzi, noile propuneri de miniştri la Cotroceni

Propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru numirea unor miniştri, în urma remanierii stabilită în şedinţa CExN al PSD, vor fi transmise Palatul Cotroceni în cursul acestei zile, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit legii, numirea în funcţia de membru al Guvernului, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, se face de Preşedintele României, la propunerea primului-ministru.

Firea anunţă că Ilan Laufer va fi vicepremier

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că Ilan Laufer va fi vicepremier, după ce numele său a fost vehiculat şi ca ministru al Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu.

"Consider că am pierdut momente bune în care puteam să avem un dialog la nivelul PSD. Eu am spus în CEx i-a uite cazul domnului Ilan Laufer (...) ce frumos a fost răsplătit cu funcţia de vicepremier. Eu atât am spus în faţa colegilor că nu mi se pare normal că un coleg care a fost înlăturat de la minister pentru are un proiect personal şi s-a îndepărtat de la baza partidului, după cum a spus Liviu Dragnea, să revină în minister. Ceea ce mi se pare un semn pozitiv, înseamnă că şi aceştia au şanse să revină", a spus Gabriela Firea.

De altfel, numele lui Ilan Laufer a fost vehiculat şi înainte de şedinţa CEx PSD de luni pentru ocuparea portofoliului de la ministerul Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu.

Paul Stănescu, unul dintre principalii contestatari ai preşedintelui PSD Liviu Dragnea, va fi înlăturat şi din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Dezvoltării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici