Câciu, despre majorarea salariilor bugetarilor: Cred că ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu spune că ordonanţa privind majorarea salariilor bugetarilor va fi aprobată săptămâna viitoare.

1513 afișări
Imaginea articolului Câciu, despre majorarea salariilor bugetarilor: Cred că ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare

Câciu, despre majorarea salariilor bugetarilor: Cred că ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare

„A fost o decizie luată în coaliţie. Nu e vorba de bani şi nu e vorba neapărat de majorări, o să reiau puţin trecutul: Am făcut legea bugetului de stat, am venit că dăm pentru zona bugetară doar pentru două famiilii ocupaţionale, sănătate şi educaţie, şi că pentru celelalte familii ocupaţionale, în funcţie de cum evoluează execuţia bugetară, veniturile statului, vom încerca la jumătatea anului să venim cu noi măsuri. S-a venit cu această propunere ca toate familiile ocupaţionale care aveau o diferenţă de grilă până în 2022 să primească acest 1/4 şi în direcţia aceasta mergem, cred că ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare”, a declarat joi, la finalul şedinţei de Guvern, Adrian Câciu.

El susţine că restul măsurilor, care privesc sporurile, au rămas în analiză.

„Restul de măsuri privind sporurile au rămas să fie analizate separat pentru că avem în analiză la Ministerul Muncii reforma salarizării unitare, reforma administraţiei, sunt mai multe reforme pe PNRR, şi să se intervină totuşi cu o abordare integrată, corelată la nivel de întreg aparat bugetar pentru a nu crea noi inechităţi”, a precizat ministrul.

Conform acestuia, sporurile „sunt mai sensibile câteodată decât salariul de bază pentru că pot crea prin diferenţe între ministere noi inechităţi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici