Câciu: "Încasările la bugetul de stat sunt cu 31% mai mari în ianuarie 2022 faţă de ianuarie 2021"

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că încasările la buget au fost în ianuarie cu 31% mai mari faţă de ianuarie 2021, ceea ce înseamnă un plus de 7 miliarde lei în sumă netă.

576 afișări
Imaginea articolului Câciu: "Încasările la bugetul de stat sunt cu 31% mai mari în ianuarie 2022 faţă de ianuarie 2021"

Câciu: "Încasările la bugetul de stat sunt cu 31% mai mari în ianuarie 2022 faţă de ianuarie 2021"

”Dincolo de elementele de colectare, care să fie făcute în mod curat şi fără a afecta mediul economic deja afectat, a colecta în mod raţional şi rezonabil, ceea ce e de colectat de către statul român, în bugetul de stat avem un plus de 45%”, a spus Câciu.

El a adăugat că nu poate anunţat dacă bugetul a închis luna pe excedent şi că aşteaptă datele şi despre celelalte venituri, dar că veniturile fiscale au crescut cu 31%.

”Avem încasări suplimentare şi la bugetele de asigurări. Iată că mediul economic, atâta timpt cât există aceste discuţii, înţelege situaţia prin care trece România şi înţelege faptul că Guvernul se preocupă să întoarcă prin programe o parte din bani mediul economic”

MInistrul a mai declarat că rambursările de TVA sunt la zi şi încasările din dividende ”încep să se simtă”.

”Am reuşit să încasăm şi dividendele CEC, dar şi alte companii, dar şi încasările din redevenţe au crescut, încasările din taxa pe gaze, din OUG 17/2013. Lucrurile intră într-o perspectivă de încasare structurală. Se adăugă factura business to business şi radarul mărfurilor, pe care suntem pregătiţi să venim cu o ordonanţă săptămâna viitoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici