Calimente: Antonescu are sprijin unanim în PNL. Cine crede că se va stârni răscoală în PNL se înşală

Deputatul liberal de Arad Mihăiţă Calimente spune că liderul PNL Crin Antonescu "se bucură de sprijin unanim în partid", iar "dacă cineva crede că se va stârni o răscoală în PNL, se înşală", atât Calimente, cât şi liderul PNL Arad susţinând, totodată, rămânerea la guvernare alături de PSD.

193 afișări
Imaginea articolului Calimente: Antonescu are sprijin unanim în PNL. Cine crede că se va stârni răscoală în PNL se înşală

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Deputatul de Arad Mihăiţă Calimente, membru în BPN al PNL, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că orice eventuale discuţii legate de schimbarea conducerii PNL "sunt absurde" şi că preşedintele Crin Antonescu este susţinut de întregul partid, iar "dacă cineva crede că se va stârni o răscoală în PNL, se înşală".

"Cel care a cerut schimbarea lui Crin Antonescu nu dovedeşte multă inteligenţă. E o prostie să ceri aşa ceva acum. Antonescu se bucură de sprijin unanim în partid, iar poziţia sa în USL este susţinută de toţi colegii liberali. S-a trezit unul vorbind…", a declarat Calimente.

Acesta a adăugat că USL trebuie menţinută în actuala formulă, iar PNL să rămână la guvernare.

"Din punctul de vedere al PNL, USL trebuie menţinută, dar încep să cred că din punctul de vedere al lui Ponta, nu. Dincolo de acordul nostru din 2011, Ponta a înfiinţat o formaţiune nouă, fie ea şi electorală, care este în opoziţie mascată cu ceea ce e îndreptăţit PNL să ceară la numirea miniştrilor. Dacă cineva crede că se va stârni o răscoală în PNL, se înşală", a spus Calimente.

De asemenea, preşedintele PNL Arad, senatorul Ioan Cristina, spune că nu există niciun motiv pentru schimbarea lui Antonescu de la conducerea partidului.

"Nici nu susţinem o astfel de idee. Din câte ştiu, există doar o voce care a cerut asta, dar nu sunt de acord", a spus Cristina.

El crede că PNL şi PSD trebuie să ajungă la un "compromis" pentru păstrarea USL.

"PNL şi-a respectat angajamentele asumate în USL, iar Ponta este premier şi cu ajutorul parlamentarilor liberali. Mai rămâne ca PSD să dovedească că îşi respectă promisiunile. Noi nu cerem nimic în plus decât respectarea opţiunilor PNL la numirea miniştrilor", a spus Ioan Cristina.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că îşi va pune funcţia "pe masa" conducerii partidului, marţi, când are loc şedinţa BPN al partidului, el arătând că totdeauna, simbolic, mandatul său a fost "pe masă".

Liderul PNL a declarat, într-o emisiune a postului B1 Tv, că îşi va pune marţi funcţia de preşedinte al PNL "pe masă, din nou, a câta oară", iar cu acest prilej se va clarifica poziţia PNL în ceea ce priveşte negocierile din USL şi situaţia guvernării.

Antonescu a fost întrebat dacă personal crede că membrii PNL ar fi dispuşi să se retragă din funcţiile publice şi să accepte ieşirea de la guvernare.

"Eu am convingerea că un număr copleşitor dintre liderii naţionali ai PNL (...) au această putere. Pe ce îmi bazez această afirmaţie? Pe faptul că au mai făcut-o", a răspuns liderul PNL.

El a precizat că au fost cazuri în care au plecat "vreo cinci oameni" şi este posibil şi în prezent să fie "vreo cinci oameni" care pleacă din PNL pentru a rămâne la guvernare, "dar nu mai mulţi".

Totodată, Antonescu a precizat că situaţia din USL "trebuie să se tranşeze în următoarele zile", astfel încât să se ştie dacă mai există sau nu un Guvern al USL, menţionând că o astfel de criză nu poate fi prelungită.

Senatorul PNL Sorin Ilieșiu s-a pronunţat pentru schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, susţinându-l pentru această poziţie pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care să fie candidat la prezidenţiale sau candidat pentru funcţia de premier din partea USL.

Ilieşiu declara pentru MEDIAFAX că a făcut propunerea înlocurii lui Antonescu cu Tăriceanu în şedinţa de grup a senatorilor PNL, însă nu a discutat anterior cu fostul premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici