Călin Bibarţ, noul primar al Aradului, după ce Gheorghe Falcă a renunţat la mandat pentru a deveni europarlamentar

Gheorghe Falcă (PNL) nu mai este, începând de vineri, primar al oraşului Arad, după ce şi-a dat demisia ca urmare a alegerii sale în Parlamentul European, în locul său fiind desemnat interimar viceprimarul Călin Bibarţ, până la alegerile locale din 2020, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6496 afișări
Imaginea articolului Călin Bibarţ, noul primar al Aradului, după ce Gheorghe Falcă a renunţat la mandat pentru a deveni europarlamentar

Călin Bibarţ, noul primar al Aradului, după ce Gheorghe Falcă a renunţat la mandat pentru a deveni europarlamentar

Primăria Arad a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că, începând de vineri, Gheorghe Falcă (PNL) nu mai este edil al oraşului. Falcă se afla la conducerea Primăriei Arad de 15 ani şi şi-a dat demisia din funcţie pentru a merge la Bruxelles, ca urmare a alegerii sale ca membru în Parlamentul European.

Consilierii locali au luat act de demisia lui Gheorghe Falcă în cadrul unei şedinţe extraordinare care a avut loc vineri.

„Primul vot a venit în anul 2004 şi îi mulţumesc acestui oraş care m-a primit cu braţele deschise. După zece ani de la venirea în Arad, să ajungi primar este o mare bucurie, dar şi o imensă responsabilitate, dar era dovada că oraşul îşi dorea o schimbare. Ea s-a realizat în cei 15 ani de mandat”, a afirmat Gheorghe Falcă, în timpul şedinţei.

După demisia lui Gheorghe Falcă, viceprimarul Călin Bibarţ (PNL) a fost desemnat primar interimar al oraşului până la alegerile locale din 2020.

Consiliul Local Arad a hotărât, tot vineri, delegarea consilierului Ionel Bulbuc pentru exercitarea atribuţiilor de viceprimar.

Gheorghe Falcă a câştigat, în iunie 2016, un nou mandat de primar şi se află la al patrulea mandat consecutiv în fruntea oraşului, deţinând funcţia din 2004, anterior fiind vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Gheorghe Falcă este născut în 22 ianuarie 1967 la Brad. A absolvit Institutul Politehnic „Traian Vuia” din Timişoara, Facultatea de Construcţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici