Video Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului. Decizia a fost anunţată în plen | VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, în plenul Senatului, demisia din funcţia de preşedinte al Senatului.

237 afișări

„Este trist pentru mine să remarc că din păcate opoziţia nu a înţeles această luptă pentru redarea dreptului la justiţie al cetăţeanului, pentru eliminarea serviciilor din justiţie. Ei au înţeles că e un asalt asupra justiţiei. Sper că acum au înţeles. Celor care vor veni după mine la conducerea Senatului vă spun că nu am răspuns cu privire la rolul Senatului în viitor, astfel încât să nu mai existe suprapuneri între prerogativele Camerei Deputaţilor şi Senatului. Eu cred că trebuie să desemnăm care va fi rolul Senatului, în viitor, în arhitectura constituţională şi cred că rolul Senatului în viitor este că putem să ne adaptăm schimbărilor”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, în plenul de luni al Senatului, unde a anunţat că demisionează de la şefia forului legislativ.

Liderul ALDE a vorbit şi despre rolul Senatului pe viitor, precizând că nu s-a cramponat de şefia forului legislativ.

„Cred că rolul de dezbatere al marilor proiecte care ţin fie de siguranţa naţională, fie de politica externă trebuie să fie aici în camera Senatului. După cum vedeţi nu m-am cramponat de această funcţie şi am crezut că tărie că funcţiile trebuie să fie făcute pentru oameni şi oamenii pentru funcţii. Am înţeles să mă despart de această funcţie, după ce această alianţă s-a încheiat. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor. Vreau să continui să mă implic politic. Totul pleacă de la această necesitate de a respecta Constituţia şi drepturile şi libertăţile care sunt garantate cetăţenilor”, a explicat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a propus colegilor senatori să facă o pauză ca să poată fi înaintate propunerile din partea partidelor pentru funcţia de preşedinte al Senatului, cât şi pentru cei din componenţa Biroului permanent. Propunerea a fost adoptată de plen.

„Având în vedere că din acest moment funcţia de preşedinte e vacantă şi e nevoie de o alegere nu numai a Biroului permanent dar şi a preşedintelui Senatului, vă propun să luăm o pauză, astfel încât să se poată face aceste propuneri pentru toate funcţiile”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Teodor Meleşcanu este propunerea PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Viorica Dăncilă a explicat că şefia Senatului a aparţinut ALDE, iar social-democraţii au vrut să fie corecţi cu partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

PNL a propus-o pe Alina Gorghiu pentru această poziţie, nominalizarea fiind susţinută şi de alte partide din opoziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici