Călin Popescu Tăriceanu: Am greşit grav atunci când l-am promovat şi susţinut pe Andrei Gerea

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că a greşit grav atunci când l-a promovat şi sprijinit pe Andrei Gerea care acum a ales un alt partid politic. Liderul ALDE a precizat că „a înghiţit multe de la colegii de coaliţie” sau cei din formaţiune când îi reproşau susţinerea lui Gerea.

2068 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Am greşit grav atunci când l-am promovat şi susţinut pe Andrei Gerea

Călin Popescu Tăriceanu: Am greşit grav atunci când l-am promovat şi susţinut pe Andrei Gerea

„Cred că o calitate pe care ar trebui să o aibă cât mai mulţi oameni politici este puterea de a recunoaşte greşelile pe care le fac. Nimeni nu aşteaptă căinţă, dar oamenii au dreptul să ştie atunci când greşim. Eu am greşit grav atunci când l-am promovat şi susţinut pe Andrei Gerea. Am făcut-o cu bună intenţie crezând în tinereţea lui şi sperând că timpul îl va maturiza”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, pe Facebook.

Liderul ALDE a mai spus că a roşit „de multe ori atunci când Victor Ponta, în calitate de prim-ministru, îmi vorbea despre contraperformanţele Ministrului Energiei, Andrei Gerea. Am înghiţit multe de la colegii de coaliţie sau de la cei din partid când îmi reproşau susţinerea lui Andrei Gerea”.

El a adăugat că Gerea a ales un alt partid, după ce a stors tot ce se putea stoarce de la ALDE.

„Astăzi (miercuri - n.r.) Andrei Gerea a ales un alt partid politic. Pentru că a stors tot ce se putea stoarce de la ALDE. Dar nu pleacă înainte de a distruge organizaţia ALDE din Bucureşti. Poate cei care îl primesc astăzi în rândul lor vor trage învăţăminte din greşelile mele. În rest, drum bun, cale bătută!”, a conchis Tăriceanu.

Andrei Gerea a anunţat că demisionează din ALDE. Deputatul i-a transmis lui Călin Popescu Tăriceanu că este a doua oară când îl schimbă de la şefia ALDE Bucureşti, însă este ultima dată. Acesta a acuzat că şeful partidului continuă să facă „acelaşi joc duplicitar şi păgubos”.

Andrei Gerea a fost schimbat, marţi, de la şefia filialei ALDE Bucureşti. Deputatul îi ceruse public demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea partidului, pe motiv că acesta „contribuie decisiv la disoluţia ALDE”. În locul lui Andrei Gerea vor fi copreşedinţi interimari ai filialei ALDE Bucureşti deputatul Varujan Vosganian şi liderul TLDE Daniel Catana.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici