Călin Popescu Tăriceanu anunţă că George Maior va fi audiat în comisia parlamentară publică săptămâna aceasta

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că George Maior, fost şef al SRI şi actual ambasador în SUA, va fi audiat miercuri, în comisia de Politică Externă, şedinţa urmând să fie cel mai probabil una publică.

519 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu anunţă că George Maior va fi audiat în comisia parlamentară publică săptămâna aceasta

Călin Popescu Tăriceanu anunţă că George Maior va fi audiat în comisia parlamentară publică săptămâna aceasta

"Miercuri, ora 13.00 comisia de Politică Externă a Senatului l-a solicitat pe ambasadorul Maior George să se prezinte în faţa comisie pentru a dat explicaţii, pentru a ne da un tablou mai larg, declaraţiile publice pe care le-a făcut, care au stârnit o serie de întrebări", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Preşedintele Senatului spune că va supune la vot ca şedinţa să fie una publică.

"Noi nu suntem comisia de supraveghere a SRI, de a menţine secrete discuţiile, îl invităm pe domnul Maior, în calitate de ambasador, e o premieră", a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu a confirmat că a existat o intervenţie, prin ministerul de Externe, pentru amânarea audierii.

"A existat o intervenţie pe canalul Ministerului de Externe, prin care s-a solicitat amânarea cu o săptămână", a declarat Tăriceanu, care a subliniat că nu ştie dacă Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, va demara procedura de rechemare a lui George Maior în ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici