Călin Popescu Tăriceanu anunţă condiţiile în care va susţine un nou Guvern

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că preşedintele Klaus Iohannis va fi nevoit să numească un nou Guvern pentru a evita prelungirea perioadei de instabilitate. Acesta exclude varianta susţinerii unui guvern tehnocrat şi va pune condiţii noului Executiv în privinţa aplicării măsurilor economice.

518 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu anunţă condiţiile în care va susţine un nou Guvern

Călin Popescu Tăriceanu anunţă condiţiile în care va susţine un nou Guvern

"România şi nici partidele politice nu-şi pot permite să intre într-o perioadă prelungită de instabilitate. E nevoie de un Guvern. Soluţiile care sunt la dispoziţia preşedintelui mă conduc la două concluzii: fie se face un guvern politic, în jurul celui care a iniţiat moţiunea, PNL. PNL-ul, la rândul lui, are varianta să facă un guvern monocolor sau un guvern de coaliţie mai largă. Noi am spus că nu suntem interesaţi de această variantă. USR nu vrea. Probabil că va trebui să meargă pe o formulă de guvern monocolor. A doua variantă este un guvern de tranziţie, până la alegerile din 2020, pentru că chestiunea cu alegerile anticipate este o poveste de adormit copiii. 90% din parlamentari nu vor să-şi încheie mandatul. S-ar putea forma un guvern de tehnocraţi. Cioloş e pregătit din nou să devină prim-ministru", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seară, la România Tv.

Tăriceanu va susţine nou guvern dacă va respecta condiţiile ALDE pe plan economic, inclusiv alocarea financiară "consistentă" pentru proiectele mari de infrastructură.

"Suntem dispuşi să susţinem noul guvern în anumite condiţii: dacă nu umblă la cota unică de impozitare, dacă nu se intervine la guvernanţa corporatistă şi nu se revine la numiri politice. Mergem cu condiţia să existe o alocare consistentă pe proiectele mari de infrastructură cu cifre foarte clare. Dacă măsurile care vor încerca să fie adoptate vor afecta mediul economic, îmi pare foarte rău. Eu abia aştept să vedem ce tăiem din Ordonaţa 114 ca să revenim la o normalitate", a afirmat liderul ALDE.

Totodată, liderul senatorilor ALDE îşi doreşte ca Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) să rămână funcţională.

"Înainte de a se înfiinţa Secţia Specială, aceeaşi secţie era bună şi funcţiona în cadrul DNA. A scos judecătorii de sub presiunea sub care au funcţionat. Trebuie să revenim la o normalitate şi aceste abuzuri care s-au întâmplat nu trebuiesc muşamalizate", a conchis Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici