Călin Popescu Tăriceanu, atac la Cristian Ghinea: E ca în bancul cu Ivan Ivanovici. USR, un partid de factură neomarxistă

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că deputatul USR Cristian Ghinea are un discurs de o calitate foarte proastă, care îi aminteşte de un banc cu Ivan Ivanovici care primise o maşină Volga, care de fapt îi fusese luată şi care era până la urmă o bicicletă.

610 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu, atac la Cristian Ghinea: E ca în bancul cu Ivan Ivanovici. USR, un partid de factură neomarxistă

Călin Popescu Tăriceanu, atac la Cristian Ghinea: E ca în bancul cu Ivan Ivanovici. USR, un partid de factură neomarxistă

Afirmaţiile liderului ALDE vin în contextul în care Cristian Ghinea a anunţat că la Congresul ALDE Europa de luna viitoare va fi discutată o rezoluţie care propune excluderea ALDE România din familia europeană.

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, ce ştie despre o astfel de rezoluţie şi dacă are emoţii pentru partidul său, Călin Popescu Tăriceanu a spus că informaţia prezentată de Ghinea este una falsă.

"În primul rând, domnul acesta (Cristian Ghinea - n.r.) are un discurs pe care eu nici nu vreau să îl calific. Mi se pare de o calitate extrem de proastă. Mi se pare că a fost şi ceva ministru la un moment dat. Nu ştiu cum a ajuns (ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Cioloş - n.r.). Partidul la care faceţi referire se numeşte Ciudadanos, adică cetăţenii. E un partid din Spania care nu are nicio solicitare în acest sens. Deci informaţia este falsă. Am văzut această declaraţie preluată în presă şi ceea ce vă pot spune este ca în bancul cu Ivan Ivanovici. Lui Ivan Ivanovici se spune că i s-a dat o maşină Volga şi după aceea remarca a fost aşa - că nu i s-a dat, ci i s-a luat şi nu era Volgă, ci era bicicletă", a spus Tăriceanu, vineri la Bistriţa.

Acesta a adăugat că o delegaţie de la ALDE european a venit în România, în luna aprilie, iar după ce a discutat cu ALDE România şi cu USR, a făcut un raport la Bruxelles care precizează că Alianţa Liberalilor şi Democraţilor rămâne în familia europeană, iar USR nu va intra în acest grup politic.

"Domnul Ghinea a spus că au pus condiţia ca să intre în ALDE şi că această condiţie se referă la prezenţa noastră, că ei nu ar veni în ALDE dacă suntem noi prezenţi. În luna aprilie a acestui an a venit în România o delegaţie ALDE cu care ne-am întâlnit şi am avut lungi discuţii şi această delegaţie a avut o întâlnire şi cu USR, care îşi dorea să adere la ALDE. Delegaţia despre care v-am vorbit, la întoarcerea la Bruxelles, a făcut un raport şi acesta a fost că, în urma discuţiilor care au avut loc în România, ALDE România rămâne membru şi USR nu intră", a explicat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai precizat că USR nu are o problemă cu afilierea ideologică la alte grupuri politice europene pentru că este "un partid de factură neomarxistă".

"Văzând că are porţile închise la ALDE Europa a început să bată la alte porţi. Ei nu au o problemă de afiliere ideologică. Ei sunt un partid de factură neomarxistă care desconsideră profund democraţia, principiile şi regulile democratice. Acţiunea lor se duce pe străzi, pe holurile Parlamentului, ne tăvălim pe jos, facem circ. Neavând o afiliere ideologică s-au fus şi la alte grupuri să bată la uşă şi nu am auzit să fie semn să fie bineveniţi undeva", a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Vicepreşedintele USR Cristian Ghinea a anunţat, joi la Bistriţa, că la Congresul ALDE Europa de luna viitoare va fi dezbătută şi adoptată o rezoluţie care prevede excluderea formaţiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu din familia europeană din care face parte. El a adăugat că aceasta a fost condiţia pe care a pus-o USR pentru a merge spre ALDE european.

"Tăriceanu şi partidul său este o pubelă de corupţi şi nu merită să fie în ALDE - este mesajul pe care l-am transmis partenerilor noştri liberali europeni la toate întâlnirile şi, ca urmare, la congresul ALDE Europa care se apropie, luna viitoare, va fi pusă pe masă o moţiune pentru excluderea partidului domnului Tăriceanu din formaţiunea europeană. Este condiţia pe care noi am pus-o pentru a merge spre ALDE", a declarat Cristian Ghinea, joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici