Călin Popescu Tăriceanu: Dăncilă trebuie să vină în Parlament cu acest pact. Este prea serios să-l tratăm electoral

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a scris, pe Facebook, că premierul Viorica Dăncilă trebuie să vină în Parlament cu pactul propus pentru bunăstarea românilor, pentru a dovedi faptul că este "mai mult decât o lovitură electorală prin care să mai smulgă nişte voturi de la pensionari".

589 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Dăncilă trebuie să vină în Parlament cu acest pact. Este prea serios să-l tratăm electoral

Călin Popescu Tăriceanu: Dăncilă trebuie să vină în Parlament cu acest pact. Este prea serios să-l tratăm electoral

"Dacă nu ar fi doar o propunere electorală, un pact pentru bunăstarea românilor ar fi ceva foarte util. Cum la fel de util ar fi unul în domeniul construcţiilor de autostrăzi sau spitale. Sau pentru un învăţământ modern. Dar nici autostrăzile şi nici bunăstarea nu vin doar din semnarea unor pacte, ci vin din decizii politice asumate de întreaga clasă politică, decizii care să treacă dincolo de interesul de moment al unui an electoral. Dacă vrea să ne dovedească faptul că este mai mult decât o lovitură electorală prin care să mai smulgă nişte voturi de la pensionarii pe care îi sperie cu tot felul de zvonuri, dna Dăncilă trebuie să vină în Parlament cu acest Pact", a scris, luni, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta transmite că la dezbatere vor trebui invitaţi BNR, Consiliul Fiscal, Consiliul Economic şi Social. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu spune că premierul va trebui să prezinte proiecţiile de buget pentru anii următori pentru a demonstra sustenabilitatea măsurilor.

"Este un subiect mult prea serios să-l tratăm doar electoral. Iar la această dezbatere vom invita BNR, Consiliul Fiscal, Consiliul Economic şi Social şi alte organizaţii care, alături de partidele politice, pot să garanteze un asemenea pact. Împreună vom vedea cât de serios este acest pact şi mai ales cât de realist şi sustenabil este. Pentru a vedea aceste lucruri dna Dăncilă trebuie să ne prezinte proiecţiile de buget pentru anii care urmează, estimări ale veniturilor şi alţi indicatori care să ne asigure că nu fluturăm pe la nasul românilor promisiuni fără acoperire", a declarat Tăriceanu.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea îşi iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile. Varujan Pambuccian a declarat, luni pentru MEDIAFAX, că grupul parlamentar al minorităţilor naţionale a semnat pactul pe care l-a propus Viorica Dăncilă partidelor, precizând că documentul include măsuri de bun simţ cu care mai mulţi aleşi ai grupului au fost de acord.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Venus, că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă este o idee bună, dacă vine după o validare. Altfel, „sunt acţiuni electorale. Le citim şi trecem mai departe”, a spus preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici