Călin Popescu Tăriceanu: De asta deranjează SIIJ atât de mult? Că nu mai pot fi trecute abuzurile unor procurori?

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că pentru experţii de la GRECO cazurile legate de abuzurile în justiţie nu există, precizând că poate deranjează atât de mult Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţiei (SIIJ) deoarece nu mai pot fi trecute cu vederea abuzurile unor procurori.

953 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: De asta deranjează SIIJ atât de mult? Că nu mai pot fi trecute abuzurile unor procurori?

Călin Popescu Tăriceanu: De asta deranjează SIIJ atât de mult? Că nu mai pot fi trecute abuzurile unor procurori?

„Pentru experţii de la GRECO, toate cazurile prezentate de Alina Mungiu sunt ca şi inexistente. Pentru ei contează cifrele pe care sistemul le produce, nu modul în care acţionează procuratura asupra cetăţenilor şi impactul asupra vieţii acestora. De asta să deranjeze SIIJ atât de mult? Că nu mai pot fi trecute cu vederea abuzurile unor procurori?”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, vineri, pe Facebook.

Grupul Statelor contra Corupţiei (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupţiei exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureştiului de a desfiinţa Secţia specială de investigare a magistraţilor.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat ca Guvernul să vină cu o iniţiativă legislativă pentru a corecta „aomalia”care este Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), precum şi alte neregularităţi din domeniu, urmând ca dezbaterea să aibă loc în Parlament.

Totodată, Iohannis a afirmat că Executivul PSD-ALDE a primit un nou cartonaş roşu din partea forurilor europene, legat de justiţie, prin rapoartele GRECO, şi spune că în ciuda recomandărilor, Guvernul continuă să emită ordonanţe în domenii importante.

Taguri:
tăriceanu,
greco,
siij

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici