Călin Popescu Tăriceanu: Este nevoie de declanşarea procedurii de modificare a Constituţiei / Vom merge pe reînnoirea mandatului lui Isărescu la BNR

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că în sesiunea extraordinară se vor dezbate şi vota modificările legislaţiei de cod electoral, adăugând că este nevoie de declanşarea procedurii de modificare a Constituţiei. Totodată, şeful Senatului a declarat că în urma discuţiilor cu preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă, coaliţia PSD-ALDE îl va susţine pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru un nou mandat. În noul Consiliul de Administraţie, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două, iar USR una.

1145 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Este nevoie de declanşarea procedurii de modificare a Constituţiei / Vom merge pe reînnoirea mandatului lui Isărescu la BNR

Călin Popescu Tăriceanu: Este nevoie de declanşarea procedurii de modificare a Constituţiei

”Pentru sesiunea extraordinară sunt două subiecte foarte importante de ordin politic. Prima este despre intenţia noastră de a dezbate şi vota iniţiativele legislative de modificare a legislaţiei de cod electoral pentru a facilita votul românilor din străinătate. În această săptămână, comisia specială comună va lucra în acest sens şi va veni cu propunerile pe care le vor aproba în comisie pentru plenul comun din sesiunea extraordinară şi am convenit ca săptămâna viioare să discutăm despre propunerile de modificare a Constituţiei, pentru a include soluţiile la întrebările de la referendum”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai declarat că este necesară o revizuire a Constituţiei.

”Acest lucru se va face la Senat, Comisia Juridică plus Comisia pentru constituţionalitate, la Camera Deputaţilor, Comisia Juridică. Este nevoie de declanşarea procedurii de modificare a Constituţiei, care se poate face în mai multe feluri. O variantă este ca preşedintele să solicite, la solicitarea Guvernului, dar vom recurge la o formulă mult mai eficientă. Această propunere va fi semnată de parlamentari care doresc să-şi asume această iniţiativă.”, a mai spus liderul ALDE.

Tăriceanu, după discuţia în coaliţie: Vom merge pe reînnoirea mandatului lui Isărescu la BNR

"Discuţia pe care am avut-o azi (luni -n.r.) cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului lui Mugur Isărescu, deci are susţinerea noastră, iar în viitorul Consiliu de Administraţie, conform ponderii actuale în Parlament PSD va avea patru locuri şi ALDE un loc, două locuri va avea PNL şi un loc USR. E foarte posibil ca în urma decizie pe care PSD o va lua, dar nu vreau să vorbesc în locul lor, să găsim o soluţie pentru includerea în Consiliul de Administraţie şi a UDMR", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei de luni a Birourilor permanente reunite.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că în şedinţa coaliţia de la guvernare au fost discuţii despre numirea noilor membri în cadrul Consiliului de Administraţie al BNR, care este stabilit în funcţie de ponderea partidelor în Legislativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici