Călin Popescu Tăriceanu: "Iohannis să se clarifice - ori garantul Constituţiei, ori omul serviciilor"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi seara că preşedintele Klaus Iohannis trebuie ''să se clarifice'' - să fie ori ''garantul Constituţiei, inclusiv al drepturilor şi libertăţilor individuale'', ori ''omul serviciilor şi al sistemului''.

1141 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: "Iohannis să se clarifice - ori garantul Constituţiei, ori omul serviciilor"

Călin Popescu Tăriceanu: "Iohannis să se clarifice - ori garantul Constituţiei, ori omul serviciilor" (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/ MEDIAFAX FOTO)

''Domnia sa se poziţionează, mai degrabă, ca un fel de avocat al opoziţiei politice din România, acuzând că astăzi în Parlament serviciile sunt cu o majoritate care a rezultat în urma votului popular din 11 decembrie. Nu îi convine acest lucru, i se pare ceva anormal, dar aceasta e regula democraţiei. În comisiile parlamentare sunt reprezentate partidele din Parlament, dacă au o pondere suficientă şi conform ponderii respective'', a afirmat la Antena 3 Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că situaţia din Parlament ''îl nelinişteşte'' pe preşedintele Iohannis.

''Aşa cum aţi văzut, noi am hotărât să repunem în drepturi, comisia de control a serviciilor să înceapă să funcţioneze cu adevărat, să ajungem ca această comisie să controleze serviciile şi nu invers - serviciile să infiltreze oameni în Parlament, în alte zone - în Justiţie, în zona politică, în zona mass-media - să avem o ţară care e a serviciilor de informaţii. Suntem într-o situaţie absolut unică şi preşedintele este într-un moment crucial'', a adăugat copreşedintele ALDE.

Potrivit acestuia, Klaus Iohannis are de ales - ori ''înţelege că lucrul cel mai important este să fie garantul Constituţiei, inclus al drepturilor şi libertăţilor individuale'', ori optează să fie ''omul serviciilor şi al sistemului''.

''Preşedintele trebuie să se clarifice, pentru că altfel mandatul domniei sale va fiu unul ratat şi marcat de acest lucru'', a conchis Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că îşi doreşte o majoritate parlamentară matură care să vină lângă şeful statului şi să garanteze securitatea naţională şi statul de drept.

''Vom avea o majoritate care vrea să impună legea majorităţii, indiferent de ce se discută, care va vrea să dovedească că face jocurile în Parlament, care va dori să albească dosarele celor incriminaţi sau vom avea o majoritate matură, care înţelege că România este numai una şi care va veni lângă preşedinte pentru ca, împreună, să garanteze securitatea naţională, statul de drept şi împreună să dovedim că România este sigură pentru cetăţenii ei şi este o naţiune puternică în corul celorlalte naţiuni. Eu îmi doresc a doua variantă, o majoritate matură. O aştept'', a spus şeful statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici