Călin Popescu-Tăriceanu: Ministrul de Externe al Finlandei, în capcana "dezinformărilor" răspândite în Europa

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut, duminică, într-o postare pe contul său de socializare, că în spaţiul european au fost răspândite „dezinformări” privind deciziile Guvernului Grindeanu pe Coduri, în a căror capcană a căzut şi ministrul de Externe al Finlandei, Timo Soini.

3419 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu-Tăriceanu: Ministrul de Externe al Finlandei, în capcana "dezinformărilor" răspândite în Europa

Călin Popescu-Tăriceanu: Ministrul de Externe al Finlandei, în capcana "dezinformărilor" răspândite în Europa (Imagine: Andreea ALexandru /Mediafax Foto)

„Ministrul de Externe al Finlandei Timo Soini a căzut în capcana dezinformărilor care au fost răspândite în spaţiul european cu privire la deciziile Guvernului României. De la înălţimea funcţiei pe care o ocupă şi având în vedere că reprezintă statul finlandez, unul în care respectarea drepturilor cetăţenilor, precum şi o legislaţie corectă, reprezintă principii fundamentale, mă aşteptam la o reacţie mult mai ponderată bazata pe adevaruri si nu pe minciuni”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

El a susţinut că afirmaţiile ministrului finlandez nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în România.

„Pentru partidul pe care îl conduc, pentru Guvernul din care facem parte, lupta împotriva corupţiei este un lucru absolut necesar, binevenit în societate. Însă, sunt surprins că un reprezentant al Finlandei, un stat model pentru modul de funcţionare al justiţiei, vine să conteste tocmai dorinţa unui Guvern de a aplica decizii ale Curtii Constitutionale”, a mai spus Tăriceanu.

Ministrul de Externe al Finlandei susţine, într-o scrisoare publicată de fostul ambasador în Finlanda şi Estonia, Cătălin Avramescu, că acţiunile Guvernului român provoacă îngrijorare, fiind împotriva intereselor României intenţia Executivului de a afecta legislaţia referitoare la corupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici