Călin Popescu Tăriceanu: Moţiunea de cenzură trece. PSD are 211 parlamentari

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece joi la votul din Parlament, PSD având doar 211 mandate. Liderul ALDE a precizat că, pe lângă cei 237 de semnatari ai moţiunii, mai sunt şi alţii care s-au alăturat acestui demers între timp.

570 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Moţiunea de cenzură trece. PSD are 211 parlamentari

Călin Popescu Tăriceanu: Moţiunea de cenzură trece. PSD are 211 parlamentari

"(Moţiunea de cenzură - n.r.) trece, pentru că aici e o aritmetică simplă, câte voturi are PSD. Au încercat o lovitură de forţă asupra ALDE, printr-o încercare de preluare ostilă, adică preluare fără acordul celui care este vizat. Sunt şapte parlamentari în această situaţie care au plecat de la noi. Cu 204 mandate cât are PSD în momentul de faţă plus şapte suntem la 211. Mai lipsesc câte unul, doi de la diferite partide şi aritmetica nu le iese. (...) Moţiunea a fost semnată de 237 de parlamentari iar între timp sunt şi alţii care s-au adăugat", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seară, la România Tv.

Totodată, liderul senatorilor ALDE a spus că ideea de a oferi bani parlamentarilor pentru a le câştiga susţinerea este "degradant moral" şi are un aspect penal.

"În astfel de momente cheie e de aşteptat ca, prin forţa argumentelor, dacă poţi, să convingi anumiţi parlamentari să te voteze. Mai există şi alt gen de promisiuni. Am citit în presă că au fost şi astfel de oferte cu bani. Au apărut zvonuri. Nici nu aş vrea să aud de aşa ceva. Ăla e momentul degradant moral, pe lângă aspectul penal", a completat Tăriceanu.

Anterior, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că se bazează la moţiunea de cenzură pe susţinerea a 20 de parlamentari ALDE, cei care au şi semnat documentul.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată, joi, de la ora 10.00, în plenul reunit al Parlamentului.

Taguri:
moţiune,
tăriceanu,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici