Călin Popescu Tăriceanu: Nu putem da un cec în alb şi să spunem „mergem pe încredere”

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că a avut discuţii cu PNL şi va avea şi în această săptămână, însă partidul nu e dispus să dea un cec în alb la moţiunea de cenzură şi să spună „mergem pe încredere”.

140 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Nu putem da un cec în alb şi să spunem „mergem pe încredere”

Călin Popescu Tăriceanu: Nu putem da un cec în alb şi să spunem „mergem pe încredere”

„Am avut o discuţie prealabilă cu cei de la PNL şi vom mai avea o discuţie săptămâna aceasta. Poziţia mea a rămas aceeaşi le-am spus că avem toată disponibilitatea ca partid de opoziţie, dar după aceea ce urmează? Le-am spus celor de la PNL «veniţi cu ceva, care e programul vostru politic, care e programul vostru de guvernare, care este echipa guvernamentală?». Trebuie să ştim ceva. Fără să intrăm la guvernare. Nu putem să dăm un cec în alb şi să spunem «mergem pe încredere». Nu le-am dat o dată limită, dar ca să putem pune semnăturile pe o moţiune eu cred că aşa ar fi corect, nu doar pentru noi, ci şi pentru cetăţeni”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, luni la Realitatea Tv, întrebat dacă ALDE va susţine moţiunea de cenzură.

Liderul ALDE a adăugat că PNL trebuie să vină cu un document, cu o prezentare, în care să arate ce planuri are după ce cade Guvernul Dăncilă.

„Nu trebuie să ne convingă cu trei vorbe, trebuie să vină cu un document într-un fel. Această prospeţime a USR nu e întotdeuna de folos. Nu suntem dispuşi să dăm un cec în alb. Pentru aceste semnături trebuie să vină cu o prezentare în care să arate ce îşi propun pentru a guverna un an. Am văzut textul moţiunii de cenzură, o să facem nişte propuneri, dar trebuie să vedem paşii următori. Depinde ce vrea PNL dacă vrea s-o dea jos mai repede sau mai târziu pe Viorica Dăncilă”, a conchis Tăriceanu.

PNL poartă săptămâna aceasta discuţii cu partidele în vederea susţinerii moţiunii de cenzură. Liberalii vor depune moţiunea după ce vor strânge cel puţin 233 de semnături pentru a a asigur succesul demersului împotriva Cabinetului Dăncilă.

Taguri:
tăriceanu,
moţiune,
pnl

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici