Călin Popescu Tăriceanu: Nu votez la referendum. E o greşeală, ca să nu spun prostie

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, la Slatina, că nu va merge să voteze la referendumul pe probleme din justiţie, pentru că i se pare o greşeală, ca să nu spună „o prostie”. „Preşedintele vrea să stoarcă ultima picătură de avantaj politic din tema justiţiei”, crede liderul ALDE.

1868 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Nu votez la referendum. E o greşeală, ca să nu spun prostie

Tăriceanu, despre referendum: Nu votez la referendum, e o greşeală, ca să nu spun prostie

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, referendumul ar perturba alegerile pentru Parlamentul European şi este doar o temă politică folosită de preşedintele Klaus Iohannis pentru propriu avantaj.

„Nu avem o problemă noi cu referendumul, ca partid. Am spus-o de nenumărate ori în trecut şi o mai spun şi astăzi: nu e normal ca o temă politică care ar trebui să fie de interes, care ar trebui să devină de interes, adică alegerile pentru Parlamentul European, în care vreau să îi convingem pe români să se preocupe, să fie mai atenţi la dezbateri, să vină la vot, să fie perturbată de un alt subiect care este fără nicio legătură cu Parlamentul European, cu alegerile europene. Este o temă politică pe care vrea să o folosească preşedintele în avantajul propriu, vrea să fure startul în cursa electorală din toamnă şi de aceea vine cu acest referendum”, a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, recomandările Comisiei Europene şi Comisiei de la Veneţia sunt foarte clare în acest sens: „nu organizaţi o altă scadenţă electorală simultan cu alegerile pentru Parlamentul European pentru că se deturnează sensul dezbaterii”.

”Preşedintele vrea să stoarcă ultima picătură de avantaj politic din tema justiţiei. Dacă la referendum punem o întrebare de genul <Sunteţi de acord ca cei care s-au făcut vinovaţi de abuzuri şi derapaje grave în justiţie să fie supuşi rigorilor legii?> ce răspuns pot să dea oamenii? Sigur că o să spună <Da>, că discutăm de o temă pe justiţie. Eu astfel de întrebare aş pune, că până la urmă văd că unii din justiţie vor să se înconjoare de impunitate, orice ar fi făcut să nu aibă niciun fel de răspundere, adică până la urmă ce contează că unii oameni şi-au distrus viaţa, unora li s-au distrus carierele, altora li s-au distrus familiile, alţii au stat închişi luni de zile. Ce contează? Astea sunt victime colaterale, mergem înainte. Păi nu se poate aşa ceva. Nu cred că o să ne afecteze în vreun fel pe noi, dar nu o să merg să votez la referendum pentru că referendumul mi se pare o greşeală, ca să nu spun o prostie”, a afirmat liderul ALDE.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

„Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă aşa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiţiei, declanşat încă de când a preluat guvernarea. De data aceasta pesediştii vor să dea OUG prin care să modifice codurile penale", spunea Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici