Călin Popescu Tăriceanu: Sper ca valorile pe care Papa Francisc le întrupează să ne inspire pe toţi

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că speră ca valorile pe care le reprezintă Papa Francisc, precum credinţă în demnitatea persoanei, grija faţă de cei în nevoi, simplitatea, sinceritate şi fraternitatea să îi inspire pe toţi românii.

353 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Sper ca valorile pe care Papa Francisc le întrupează să ne inspire pe toţi

Călin Popescu Tăriceanu: Sper ca valorile pe care Papa Francisc le întrupează să ne inspire pe toţi

„Pentru orice naţiune, pentru toţi creştinii, vizita Papei este un eveniment rar şi preţios. În urmă cu douăzeci de ani, prezenţa Sanctităţii Sale Ioan Paul al II-lea, la Bucureşti ne-a făcut pe toţi să ne simţim mai uniţi, mai senini, mai mândri de identitatea şi de tradiţiile noastre creştine”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, vineri pe Facebook.

Acesta a adăugat că prin ajutorul Papei Francisc românii vor înţelege ce îi uneşte.

„De această dată, vom merge în pelerinaj împreună cu Papa Francisc de la Bucureşti la Iaşi şi de la Şumuleu Ciuc la Blaj. Cu ajutorul Papei, vom înţelege mai bine ceea ce ne ţine laolaltă ca români şi creştini, ne vom arăta recunoştinţa faţă de cei şapte episcopi martiri care, în timpul regimului comunist, au avut curajul să-şi mărturisească cu preţul vieţii credinţa în Hristos, în poporul român şi în libertatea conştiinţei. Cred de aceea că vizita Papei trebuie să fie pentru noi toţi - ortodocşi, catolici ori protestanţi - prilejul de a ne pune în valoare unii pe ceilalţi şi de a pune capăt dezbinării din viaţa noastră publică”, a completat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că speră ca vizita Papei Francisc „să lase urme durabile în societatea românească”

„Sper ca valorile pe care Papa Francisc le întrupează - credinţa în demnitatea persoanei umane, în egalitatea tuturor oamenilor în faţa lui Dumnezeu, grija faţă de cei în nevoi, fraternitatea, simplitatea şi sinceritatea - să ne inspire pe toţi. Sper ca această vizită să lase urme durabile în societatea românească. Avem nevoie de inspiraţie pentru a ne regăsi coeziunea socială şi solidaritatea naţională. Urez bun venit Papei Francisc şi urez tuturor cetăţenilor României să meargă împreună cu Sfântul Părinte pe drumul unităţii de credinţă în valorile care ne fac pe deplin umani: demnitatea, egalitatea şi libertatea”, a conchis Tăriceanu.

Papa Francisc soseşte, vineri, în România, pentru o vizită istorică între 31 mai şi 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună”.

Preşedintele Senatului va participa la evenimentele organizate cu ocazia venirii Suveranului Pontif în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici