Camera Deputaţilor a decis altceva decât Guvernul: Pieţele, deschise în stare de alertă

Deputaţii au decis, marţi, că, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

2826 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a decis altceva decât Guvernul: Pieţele, deschise în stare de alertă

Camera Deputaţilor a decis altceva decât Guvernul: Pieţele, deschise în stare de alertă

Legea, care conţine şi amendamentul lui Marcel Ciolacu, a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 93 de abţineri. Înainte de a se aplica, Legea merge la promulgare la preşedintele Iohannis, care o poate trimite înapoi Parlamentului pentru reexaminare. 

„Trebuie să redeschidem şi pieţele în spaţii închise din hale. Considerăm că nu e normal ca supermarketurile rămân deschise, pieţele de tip hală să fie închise. Considerăm că revenim la normalitate”, spune Lorand Balint Magyar.

Social-democraţii susţin că închiderea pieţelor a fost o măsură „aberantă”

„Este o prostie (închiderea pieţelor - n.r.), iar pieţele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă şi de prevenţie. Pentru că ieri până şi cea mai inocentă rugăciune a fost transformată în ceva de bătălie politică, o să-i rog pe colegii noştri să încerce alt verset din Biblie: Ne lepădăm de Satană”, afirmă deputatul PSD Daniel Suciu.

El a mai spus că liberalii au votat în comisii amendamentul PSD pentru redeschiderea pieţelor.

„E adevărat, se închid pieţe. Aceste pieţe sunt închise acolo unde sunt primari ai PSD. Se repetă acelaşi scenariu din perioada stării de urgenţă, când foarte mulţi primari PSD au ţinut acele pieţe în aer liber închise. PSD politizează absolut orice. PSD, cel care plânge de mila oamenilor, este acelaşi PSD vechi, condus de Liviu Dragnea, care a alungat românii din ţară. acum mimează o anumită grijă faţă de românul de rând. Sunt aceeaşi pesedişti care v-au bătut în stradă i v-au alungat din ţară. Oameni buni, nu vă lăsaţi minţiţi de aceeaşi pesedişti. Azi colegii au votat la comisie o ordonanţă care are foarte multe lucruri bune. Aşa cum ne-a obişnuit, PSD intervine pe ordonanţele de urgenţă şi le modifică. Ceea ce se întâmplă este un joc politic, de campanie, ieftin”, a replicat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

Deputatul USR Cătălin Drulă a susţinut că închiderea pieţelor a fost „pripită şi nejustificată”.

„USR PLUS nu e de acord cu închiderea pieţelor agroalimentare. Dincolo de asta, rămâne acest proiect care e aberant. În primul rând este neconstituţional, iar tehnic şi juridic este un dezastru. Acest amendament zice că târgurile şi bâlciurile nu vor fi închise niciodatîă în stare de urgenţă”, adaugă Drulă.

Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, arată un amendament propus de Marcel Ciolacu la Legea pentru aprobarea OUG 79/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal - bugetare, proiect care se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
deputaţi,
pieţe,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici