Camera Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului deputatului UDMR Marko Attila

Camera Deputaţilor a luat act, miercuri, de încetarea mandatului de deputat al lui Marko Attila, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive, acesta trimiţându-şi demisia în original Legislativului.

99 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului deputatului UDMR Marko Attila

Camera Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului deputatului UDMR Marko Attila (Imagine: Mediafax Foto / Vargyasi Levente)

Mandatul de deputat UDMR al lui Marko Attila a încetat din data de 1 aprilie şi, ca urmare, raportul Comisiei juridice de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a acestuia nu va mai fi discutat de plenul Camerei.

Camera Deputaţilor urmează să trimită o informare Ministerului Justiţiei referitoare la faptul că Marko Attila nu mai este deputat.

Proiectul de vacantare a locului de deputat va fi votat la şedinţa de vot final.

DNA a cerut, luna trecută, Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila în dosarul ANRP în care a fost trimis în judecată alături de fostul şef al ANI, Horia Georgescu, şi deputatul PNL Theodor Nicolescu, fiind acuzaţi că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Marko Attila nu se află în ţară şi şi-a trimis, iniţial, demisia în copie, Camera Deputaţilor neputând astfel să o ia în considerare, iar marţi a sosit la Biroul Permanent şi demisia în original.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici