Camera Deputaţilor cumpără sisteme control antitero

Camera Deputaţilor cumpără sisteme control antitero, în valoare de peste 3 milioane de lei. Motivul este că sistemele actuale sunt vechi de peste 15 ani, se strică des şi pot procesa un număr mic de persoane fără a se bloca.

368 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor cumpără sisteme control antitero

Camera Deputaţilor cumpără sisteme control antitero

„Aparatele cu raze X, porţile detectoare şi detectoarele portabile de metale sunt destinate controlului tehnic antiterorist. Cu acestea se vor controla bagaje de mână, colete, truse şi genţi de scule, echipamente tehnice, dispozitive şi echipamente de transmisie tv, diverse obiecte. (...) Utilizarea unor sisteme de control antitero noi cu caracteristici tehnice superioare va permite controlul de securitate rapid şi fără întrerupere şi ar oferi un înalt grad de securitate”, potrivit caietului de sarcini depus de Camera Deputaţilor.

Valoarea totală estimată este de 3.276.638,65 lei.

Motivul invocat este că actualele sisteme de control antitero sunt vechi şi stricate.

„În prezent la Camera Deputaţilor sunt încă în exploatare sisteme de control antitero cu o vechime ce depăşeşte 15 ani - EOL (End Of Life), ce asigură securitatea, amplasate în teren, operate de SPP. Echipamentele au un grad avansat de uzură şi suferă intervenţii tehnice la un interval de timp foarte scurt. În prezent acestea pot procesa un număr mic de persoane fără a se bloca. De asemenea, în unele cazuri s-a constatat imposibilitatea procurării pieselor de schimb necesare reviziilor radiologice conform cerinţelor legale”, se mai arată în document.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici