Camera Deputaţilor va vota în 28 noiembrie în cazul urmăririi penale a lui Eugen Bejinariu

Biroul Permanent a transmis Comisiei Juridice solicitarea DNA în cazul fostului secretar general al guvernului în mandatul lui Adrian Năstase, deputatul Eugen Bejinariu, urmând ca raportul să fie votat în şedinţa de plen din 28 noiembrie, ora 16, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din BP.

482 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor va vota în 28 noiembrie în cazul urmăririi penale a lui Eugen Bejinariu

Camera Deputaţilor va vota în 28 noiembrie în cazul urmăririi penale a lui Eugen Bejinariu

Potrivit Regulamentului, Comisia juridică are la dispoziţie trei zile pentru a întocmi raportul care va fi votat în plenul Camerei Deputaţilor.

Eugen Bejinariu va putea merge la Comisia juridică pentru a-şi consulta rechizitoriul în aceste trei zile.

Raportul care va fi întocmit de Comisia Juridică urmează să fie votat, luni, 28 noiembrie, la ora 16:00, în plenul Camerei Deputaţilor, au declarat surse parlamentare pentru MEDIAFAX.

Anterior plenului, Comisia juridică se va reuni tot luni, la ora 14.00.

TITLURILE ZILEI

Referatul întocmit de procurorii DNA şi materialul probator în cazul lui Eugen Bejinariu are peste 7100 de file, cuprinse în 28 de volume.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, raportul întocmit de Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu respectarea prevederilor articolului 67 din Constituţia României, republicată.

Votul este secret, cu bile.

Acuzaţia pe care procurorii anticorupţie i-o aduc lui Eugen Bejinariu este de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

"Bejinariu Eugen a exercitat următoarele activităţi: a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern (nr. 1473/11.12.2003 şi nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a favoriza această firmă prin evitarea organizării unei licitaţii publice; a iniţiat şi susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat; a semnat contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft din data de 15.04.2004 şi actul adiţional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziţia din sursă unică", potrivit cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii acuză că, în acest fel, s-a creat un prejudiciu total de aproape 67 de milioane de dolari.

Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi volumele (28) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici