Campanie electorală 2016. Primarul Slatinei cere demisia liberalilor care l-au reclamat că împarte tichete sociale cu poza sa

Reclamat de PNL la BEC, BEJ şi Parchetul Olt pentru că a împărţit tichete sociale alături de fotografia sa, primarul PSD al Slatinei, Emil Moţ, cere demisia consilierilor liberali, după ce autorităţile au comunicat că această acţiune nu reprezintă mită electorală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1372 afișări
Imaginea articolului Campanie electorală 2016. Primarul Slatinei cere demisia liberalilor care l-au reclamat că împarte tichete sociale cu poza sa

Campanie electorală 2016. Primarul Slatinei cere demisia liberalilor care l-au reclamat că împarte tichete sociale cu poza sa

Primăria Slatina a împărţit, în ultimele două săptămâni, tichete sociale către peste 4.000 de slătineni săraci, în plicul primit prin poştă oamenii găsind şi fotografia primarului PSD. Din acest motiv, reprezentanţii PNL a făcut plângere la Biroul Electoral Central (BEC), Biroul Electoral Judeţean (BEJ) şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a răspuns acuzelor liberalilor, marţi, în cadul unei conferinţe de presă, spunând că atât BEC, cât şi BEJ au răspuns că plasarea fotografiei edilului lângă tichetele sociale nu reprezintă mită electorală.

"Vreau să le transmit tuturor beneficiarilor tichetelor date de Primăria Slatina că acestea sunt perfect valabile şi perfect legale. După cum ştiţi, pe 1 decembrie s-au depus mai multe plângeri la BEC, la BEJ, la organele de cercetare penală împotriva mea, de către Partidul Naţional Liberal. Am cele două două hotărâri ale BEC şi ale BEJ ce pot fi vizionate şi pe site-urile oficiale, prin care a fost respinsă această plângere, nefiind considerată mită electorală. Pe 1 decembrie a fost făcută plângerea, pe 2 decembrie noi am făcut o solicitare către Poşta Română pentru suspendarea distribuirii tichetelor, până la primirea unui răspuns din partea organelor competente. Avem răspunsul, aşa că de acum înainte ceilalţi beneficiari care nu au primit aceste tichete le vor primi de săptămâna viitoare.(...) Eu sunt primarul Slatinei, eu sunt iniţiatorul şi de aceea apare fotografia mea. Este o idee să pun şi pozele tuturor consilierilor locali. În aprilie, îi chem pe toţi consilierii şi facem o poză”, a afirmat Emil Moţ.

Mai mult, acum primarul cere demisia consilierilor PNL din Consiliul Local care au votat pentru programul de distribuire a tichetelor sociale către slătinenii săraci.

"Cer public demisia consilierilor locali PNL pe care i-am felicitat în prima fază pentru că au votat acest proiect de hotărâre pentru cetăţenii municipiului Slatina, iar acum nu sunt în stare să-şi apere deciziile luate, în faţa şefilor de partid, care nu fac altceva decât să-şi bată joc în continuare de locuitorii oraşului nostru. Aceşti consilieri locali PNL, în loc să-şi apere cetăţenii care i-au votat, ascultă comenzile şefilor de partid, indiferent ce se întâmplă. (...) Nu sunt demni să fie consilieri locali ai municipiului Slatina”, a spus primarul Slatinei.

Preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, critica, la începutul săptămânii, tot în cadrul unei conferinţe de presă, competitorii electorali, susţinând că "nu ţin cont de legislaţia în vigoare” privind distribuirea tichetelor sociale în Slatina.

"Se pare că unii competitori nu ţin cont de legislaţia în vigoare. (...) Au apărut nişte tichete sociale eliberate de către Primăria Slatina. (...) Considerăm că aceasta este mită electorală sau un abuz al actualului edil. Am făcut o plângere către BEJ Olt. Avem pregătite două plângeri, una către AEP şi una către Parchetul Tribunalului Olt, pe care le vom înregistra mâine dimineaţă. Am aflat la Caracal că şi primarul de acolo a procedat de aceeaşi manieră”, declara Ştirbu.

Aproape 4.300 de persoane nevoiaşe din Slatina primesc tichete sociale în valoare de câte 100 lei, distribuirea acestora începând din 28 noiembrie, prin intermediul Poştei Române.

Tichetele sociale vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de curăţenie şi igienă corporală sau a locuinţei, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici