Cancelarul german Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon despre Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat marţi, în cadrul unei convorbiri telefonice, pe preşedintele rus Vladimir Putin să găsească o soluţie diplomatică pentru conflictul din Ucraina, scrie Reuters.

5530 afișări
Imaginea articolului Cancelarul german Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon despre Ucraina

FOTO Dw/Twitter

Cancelarul german Olaf Scholz i-a cerut lui Vladimir Putin, în cadrul convorbirii telefonice, să găsească o soluţie diplomatică pentru conflictul din Ucraina, bazată pe o încetare a focului şi pe retragerea completă a trupelor ruseşti cât mai curând posibil, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german.

În cadrul convorbirii telefonice care a durat 90 de minute, Scholz a subliniat necesitatea de a asigura siguranţa centralei nucleare Zaporojie din Ucraina şi a făcut apel la Putin să continue să implementeze pe deplin acordul privind cerealele susţinut de ONU, a adăugat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit.

„Cancelarul federal a subliniat că orice noi paşi de anexare a Rusiei nu vor rămâne fără răspuns şi nu vor fi recunoscuţi în nicio circumstanţă”, a declarat Hebestreit în comunicat, adăugând că Scholz şi Putin au convenit să rămână în contact.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
scholz,
putin,
ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici