Când va fi ales Avocatul Poporului. Anunţul făcut de Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor

  • Întârzie votul pentru funcţia de Avocat al Poporului
  • Votul în plenul reunit al Parlamentului era programat pentru 23 iunie
  • Coaliţia a stabilit în şedinţa de marţi să-l susţină pe Fabian Gyula, singurul candidat
610 afișări
Imaginea articolului Când va fi ales Avocatul Poporului. Anunţul făcut de Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abia săptămâna viitoare se votează numirea Avocatului Poporului. Votul era anunţat iniţial pentru ziua de astăzi.

Întârzierea ar avea loc din cauza procedurilor, spune şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

LUDOVIC ORBAN preşedintele Camerei Deputaţilor: Vom convoca Birourile permanente reunite.A fost depusă o singură candidatură şi vom demara procedura. Procedura presupune audiere în comisiile juridice reunite, urmate de plen. Cel mai probabil o să avem plenul la care se va face votul şi pe avocatul poporului. Îl vom avea luni, cel mai probabil. 

Au fost şi neînţelegeri. Partenerii de la USR nu au susţinut propunerea UDMR. Ar fi condiţionat-o de votul pentru desfinţarea Secţiei Speciale. Ei ar fi vrut un vot la pachet.

LUDOVIC ORBAN preşedintele Camerei Deputaţilor: Am trecut o formă de desfinţare a legii SIIJ cu garanţiile privitoare la acordul CSM cu privire la trimiterea în judecată a diferitelor secţii, că e vorba secţia de judecători sau secţia de procurori. Aşteptăm punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia, coaliţia se va întruni şi va hotărî. 

Dan Barna, vicepremierul USR-PLUS, spune că au discutat în în coaliţie despre Avocatul Poporului şi să hotărască care este poziţia în legătură cu acest subiect.

DAN BARNA vicepremier USR-PLUS: Subiectul Avocatului Poporului, subiectul SIIJ, sunt subiecte foarte importante care trebuie rezolvate împreună în aceste zile. 16:42

UDMR nu înţelege poziţia celor de la USR. “Noi le-am zis: vreţi voi Avocatul Poporului? Luaţi-l! N-au vrut”, a dezvăluit Kelemen Hunor, vicepremierul UDMR.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici