Când va fi desemnat candidatul PSD la prezidenţiale. Viorica Dăncilă: Până la finalul lui iulie sau începutul lui august

Viorica Dăncilă a declarat că vrea ca, până la finalul lui iulie sau începutul lui august, PSD să aibă candidatul la prezidenţiale. Ea a precizat, întrebată dacă alianţa PSD-ALDE s-ar rupe în cazul în care ar fi doi candidaţi la Preşedinţie, că este solidă coaliţia, iar lucrurile trebuie separate.

779 afișări
Imaginea articolului Când va fi desemnat candidatul PSD la prezidenţiale. Viorica Dăncilă: Până la finalul lui iulie sau începutul lui august

Când va fi desemnat candidatul PSD la prezidenţiale. Viorica Dăncilă: Până la finalul lui iulie sau începutul lui august

„Noi vrem ca la sfârşitul lui iulie, începutul lui august să avem deja candidatul la prezidenţiale”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi seară, la România Tv.

Întrebată cum vede soarta alianţei PSD-ALDE dacă ar fi doi candidaţi la prezidenţiale şi dacă asta ar duce la o rupere a coaliţiei, Viorica Dăncilă a răspuns: „Eu nu cred acest lucru. Alianţa e solidă şi trebuie să separăm lucrurile. Indifrent dacă vom avea un singur sau doi candidaţi vom merge împreună, pentru că, dincolo de prezidenţiale, avem un guvern al României care trebuie să îşi continue activitatea. După prezidenţiale sunt locale urmate de parlamentare”.

Preşedintele interimar al PSD a adăugat că vor fi discuţii şi înaintea şi după Congresul partidului din 29 iunie cu privire la scrutinul pentru un mandat la Cotroceni.

„Şi înainte de Congres o să vorbim cine vrea să candideze, o să facem sondaje de opinie, astfel încât să mergem cu candidatul care are cele mai mari şanse la prezidenţiale. Trebuie să merge cu un candidat, care pe lângă susţinerea preşedintelui partidului, să o aibă şi pe oamenilor. Vom introduce în sondaje colegi şi colege care vor să candideze, vom introduce şi candidaţi independenţi. Vom face sondaje şi decizia o vom lua în forurile statutare. După ce vorbesc cu colegii şi colegele vom face tatonări astfel încât”, a explicat Dăncilă.

Premierul a mai spus că nu a avut cu nimeni discuţii legate de subiectul prezidenţiale, precizând că nu doreşte să intre în competiţia pentru şefia statului.

„Nu am discutat despre nimeni până acum. Nu am discutat decât despre candidaţi din interiorul PSD. S-a anunţat domnul Şerban Nicolae. Vom vedea dacă sunt şi alţi colegi astfel încât de săptămâna viitoare să demarăm sondajele, iar ultimele sondaje îi vom face cu primii trei pentru a avea certitudinea că alegem varianta cea mai bună”, a conchis Viorica Dăncilă.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, luni, că declaraţia sa după alegerile din 26 mai a fost interpretată de unii ca o renunţare la candidatura la prezidenţiale. Liderul ALDE a precizat că vor fi discuţii cu liderii organizaţiilor ALDE şi va urma o decizie în acest sens.

Întrebat la România Tv dacă posibilitatea ca Viorica Dăncilă să vrea să candideze la prezidenţiale nu ar produce fricţiuni în coaliţie, liderul ALDE a răspuns: „Nu ştiu ce planuri are domnia sa, dar fără îndoială în perioada următoare o să discutăm şi aceste lucruri”.

Tăriceanu a adăugat, chestionat dacă este dispus să facă un compromis pentru un candidat comun la Cotroceni, că mereu a susţinut că e important ca prezidenţiabilul coaliţiei să fie acela care are cele mai mari şanse să îl învingă pe Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici