Când va judeca CCR dacă numirea lui Teodor Meleşcanu la şefia Senatului a fost constituţională

Curtea Constituţională a stabilit data de 16 octombrie pentru a judeca sesizarea de neconstituţionalitate făcută de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu privind alegerea lui Teodor Meleşcanu la şefia Senatului.

522 afișări
Imaginea articolului Când va judeca CCR dacă numirea lui Teodor Meleşcanu la şefia Senatului a fost constituţională

CCR va judeca pe 16 octombrie sesizarea de neconstituţionalitate pe numirea lui Meleşcanu la Senat

Teodor Meleşcanu a afirmat că se va supune deciziei CCR, dacă PNL şi Călin Popescu Tăriceanu vor contesta numirea sa în funcţia de preşedinte al Senatului.

Meleşcanu, propus de PSD, a fost ales, pe 10 septembrie, în plenul Senatului, obţinând de abia în al doilea tur numărul necesar de voturi.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat ulterior că intenţionează să sesizeze CCR pe acest subiect, deoarece alegerea lui Meleşcanu a fost făcută cu încălcarea Regulamentului Senatului care spune că un grup politic nu poate propune pentru funcţie doi senatori din acelaşi partid.

ALDE i-a exclus pe Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcţii în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

Taguri:
meleşcanu,
ccr,
senat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici