Candidaturile lui Stroe şi Prigoană au fost validate, iar cea a lui Remus Cernea a fost respinsă

Candidaturile lui Radu Stroe (PNL) şi Honorius Prigoană (PDL) pentru postul de deputat lăsat liber de Bogdan Olteanu au fost validate, marţi, de Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti, în timp ce candidatura lui Remus Cernea a fost respinsă.

20 afișări
Imaginea articolului Candidaturile lui Stroe şi Prigoană au fost validate, iar cea a lui Remus Cernea a fost respinsă

Candidaturile lui Stroe şi Prigoană au fost validate, iar cea a lui Remus Cernea a fost respinsă (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Liberalul Radu Stroe şi democrat-liberalul Honorius Prigoană se vor confrunta pentru un mandat de deputat în alegererile parţiale care vor avea loc, în data de 17 ianuarie 2010, în Colegiul 1 din Circumscripţia 42 Bucureşti, potrivit deciziei luate, marţi, de Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti.

Scrutinul va fi organizat după ce liberalul Bogdan Olteanu, ales deputat în acest colegiu, a demisionat din Parlament în urma numirii în funcţia de viceguvernator al BNR.

PDL a propus iniţial un alt candidat, Viorel Tudorache, care, în urma discuţiilor purtate în partid, a depus la biroul electoral o cerere de renunţare la candidatură.

Astfel, PDL a făcut o nouă nominalizare, propunându-l pe fiul deputatului PDL Silviu Prigoană, Honorius Prigoană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti, s-a stabilit că Radu Stroe şi Honorius Prigoană îndeplinesc condiţiile legale pentru a candida şi a respins candidatura lui Remus Cernea, propus de Partidul Verde.

În cazul lui Remus Cernea, Biroul electoral a stabilit că acesta nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a candida deoarece a fost propus de un partid care la alegerile parlamentare anterioare nu a întrunit pragul electoral, nefiind astfel reprezentat în actualul Parlament.

Potrivit legii, cetăţenii cu drept de vot, partidele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pot formul, în termen de cel mult 24 de ore de la afişarea deciziei de acceptare a candidaturii, contestaţii împotriva deciziei Biroului.

Campania electorală va începe pe 2 ianuarie şi, având în vedere că pentru alegerile parlamentare parţiale campania electorală este de 15 zile, aceasta se va încheia pe 16 ianuarie, la ora 7.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici