Cataramă: Votul pe liste este democratic, dar neliberal

Candidatul la şefia PNL Viorel Cataramă a declarat, vineri, înaintea Congresului extraordinar al partidului, că este optimist şi a apreciat că votul pe liste este democratic, dar neliberal.

20 afișări
Imaginea articolului Cataramă: Votul pe liste este democratic, dar neliberal

Cataramă: Votul pe liste este democratic, dar neliberal (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Categoric este o idee neliberală, dar democratică", a spus Cataramă, precizând că se bazează "pe sprijinul celor care vor să meargă la guvernare alături de PDL şi UDMR".

Întrebat de ziarişti dacă intenţionează să se retragă din cursa pentru şefia partidului, Cataramă a răspuns: "De ce să mă retrag? Depun o listă, dacă aşa va hotărî Congresul".

Cataramă a evitat să precizeze ce persoane ar include pe această listă.

Congresul extraordinar al PNL urmează să se pronunţe, vineri, asupra Statutului propus de Crin Antonescu şi care prevede alegerea noii conduceri pe liste. După adoptarea Statutului, va fi convocat un nou Congres pentru sâmbătă, în care să fie aleasă conducerea partidului, conform noilor prevederi.

Ludovic Orban, care şi-a depus candidatura la şefia partidului, susţine alegerea individuală a membrilor conducerii PNL. În schimb, Antonescu a propus noul Statut care prevede alegerea pe liste a conducerii partidului şi a anunţat că îşi va depune candidatura la şefia PNL doar dacă este adoptat acest Statut.

La rândul său, Viorel Cataramă, de asemenea candidat la şefia PNL, susţine alegerea individuală a membrilor conducerii partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici