Carmen Dan va fi audiată în Comisia de Apărare din Senat. Ministrul de Interne, explicaţii despre cazurile de violenţă din ultima perioadă, situaţia angajărilor din sistem, dar şi despre episodul „Microfonul"

Ministrul de Interne, Carmen Dan, va fi audiată, marţi, în Comisia de Apărare şi ordine publică din Senat pentru a da explicaţii cu privire la cazurile de violenţă din ultima perioadă, situaţia angajărilor din sistem, dar şi despre episodul „Microfonul".

597 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan va fi audiată în Comisia de Apărare din Senat. Ministrul de Interne, explicaţii despre cazurile de violenţă din ultima perioadă, situaţia angajărilor din sistem, dar şi despre episodul „Microfonul"

Carmen Dan va fi audiată în Comisia de Apărare din Senat. Ministrul de Interne, explicaţii despre cazurile de violenţă din ultima perioadă, situaţia angajărilor din sistem, dar şi despre episodul „Microfonul"

Membrii Comisiei de Apărare din Senat au aprobat, în şedinţa de miercuri, cu majoritate de voturi, solicitarea PNL de audiere a ministrului Carmen Dan pentru a da explicaţii cu privire la la seria de infracţiuni grave, cu violenţă, cu care s-a confruntat România in ultimele luni.

"Partidul Naţional Liberal consideră că siguranţa cetăţenilor si ordinea publica au fost puse în pericol de setul de măsuri inconştiente pe care le-a luat actualul Guvern PSD-ALDE, ale căror efect îl putem constata astăzi, după ce aproximativ 8000 de persoane, specialisti cu experienta, au părăsit Ministerul Afacerilor Interne. Ministrul Carmen Dan va trebui să răspundă si cu privire la afirmatiile si promisiunile facute in luna februarie în plenul Camerei Deputatilor, invitata de catre PNL la Ora Guvernului, contrazise de infractiunile din ultima perioada. Doamna Carmen Dan va trebui, de asemenea, să explice de ce nici pana astazi nu a luat măsurile care se impuneau pentru a rezolva lipsa de personal si disfunctionalitatile din activitatea ministerului", a transmis Marcel Vela printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

De asemenea, în cadrul audierilor Carmen Dan va trebui să dea explicaţii şi despre episodul "microfonul" din priză.

Dosarul deschis după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a acuzat că a găsit un microfon în locuinţă a fost închis, vineri, 4 mai, de procurorii de la Parchetul General.

Carmen Dan a depus, la sfârşitul anului 2017, o plângere la Parchetul General care a deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu, după ce ministrul a găsit în casa sa un dispozitiv de ascultare ascuns într-o priză.

“Am văzut concluziile anchetatorilor. Nu comentez decizia procurorilor. Mi s-a părut o anchetă serioasă”, a spus Carmen Dan pe 7 mai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici